Romet Ogar 200 by Legwan
|
Autor |
Wiadomość |
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,755
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Romet Ogar 200 by Legwan
(19-04-2014 23:09:52)Marwerick napisał(a): orginalne platyny mają na podstawce wytłoczone napis jawa a na kowadełku ma czasami wybite napis pal
O właśnie miałem o to pytać  Bo u siebie mam oryginalne platyny, ale właśnie na kowadełku jest JAWA a na młoteczku PAL i byłem ciekaw czy tak być powinno
(20-04-2014 00:08:29)Legwan1989 napisał(a): (19-04-2014 23:47:59)Marwerick napisał(a): teraz tak zajrzałem ale w sumie to nie robi ja też mam chiński przerywacz i daje rade
co "w sumie to nie robi'? platynki od dawna juz miałem kupione, jakies tam wspólczesnej produkcji. Składam sobie iskrownik na nowych czeskich czesciach który nie bedzie raczej uzywany. Wiec tak, to dla mnie robi ogromną różnice. Szczególnie gdy sprzedawca zapewnia nawet w opisie ze platynki są oryginalne i mają wybite znaki firmowe Jawy
Tak z ciekawości zajrzałem w jego negatywy. We wrześniu opchnął komuś ten sam syf, też pisząc, że oryginał, więc nie byłeś pierwszy  Wątpię, że byś się teraz z nim dogadał, bo z komentarzy wynika, że to raczej ciężki typ.
(20-04-2014 00:36:36)Marwerick napisał(a): no super ja też kupiłem niby czeskie a przysłali te współczesne i co mam się rozczulać nad kilkoma złotymi na nędznym przerywaczu
Tu nawet nie chodzi o te kilka złotych, ale o uczciwość i oryginalność. Ja rozumiem postawę Legwana, bo jakby nie patrzeć, to zamawiał oryginał. Jakbym ja zamówił np. czeski tłok i też dostał bym ten sam współczesny wyrób, który mogę kupić w lokalnym sklepie to bym się co najmniej oburzył.
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
20-04-2014 01:18:59 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Ogar 200 by Legwan - Quake96 - 20-04-2014 01:18:59
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|