Romet Chart - Kokosek!
|
Autor |
Wiadomość |
kokosek
Минск 125

Liczba postów: 1,639
Imię: Eryk
Pojazd: Inny
|
RE: Romet Chart - Kokosek!
Dziś kupiłem Amortyzol.. do Lag..
Ogólnie mówiąc opis z dzisiejszego dnia (zdjęcia może jutro bo brak aparatu).
Rozkręciłem charta3. całego w części, obecnie stoi w tylnik kole, armotyzatorach i stopkach - Rama nie w najgorszym stanie..
Zdjęta cała kierownica z manetkami, Lagi i wszystko inne z przodu..
Jak się okazało w środku była woda.. (lagi) Jedna laga czeka na zalanie oleju, druga laga chyba pójdzie do spawania ponieważ nie wiem do końca co się stało. ale jeden element(spręzyna) nie trzyma się prętu* tak więc nasza laga jest nie bezpieczna.. Ponad 3h w garażu.
Chart mój zwykły.. Tak wiem teraz mnie pociśniecie, jak wiecie kupiłem ostanio Sprej czarny.. Zamalowałem dziś pewien obszar na ramie (mały!) na spróbowanie jak by to wyglądało.. Zrobiłem to tylko z tego powodu iż ta rama będzie na kolejny sezon malowana.. Miejsce z rdzy wyczysciłem i pomalowałem efekt? mi się podoba. Wyszło oczywiście nierówność lakieru ale robiłem to pierwszy raz i w sumie to źle przygotowałem nawierzchnie..
Druga informacja to taka że Chart poraz pierwszy mnie dziś zawiódł  Linka od gazu jakies 2km od garażu się urwała (całe szczęście że nie dalej na polach).
Jutro? Naprawa Dachu na działce, a następnie przekładanie ciąg dalszy.. + naprawa kolejnej pary lag
Moje Prace 
Simson S51 - Kokosek
Wyprzedaż u Kokoska!
|
|
14-03-2014 23:35:08 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Chart - Kokosek! - kokosek - 14-03-2014 23:35:08
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: