Doradzenie w wyborze motoroweru
|
Autor |
Wiadomość |
Kanilox
Moplikowiec

Liczba postów: 3,490
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Doradzenie w wyborze motoroweru
(09-01-2014 20:31:19)skalpel155 napisał(a): Nie żebym miał coś złego na myśli (docinka, etc) ale skoro chcesz jakieś Bóstwo czy coś.-napisałeś że albo oryginał, albo padło byle tanio.
To weź się skontaktuj z tym 3 od dołu (bez papierów), zejdź z ceny, pojedź po niego, kup go, kup papiery i miej problem z głowy. Bo z takim wybrzydzaniem to przypominasz mi mojego znajomego z klasy. Od początku roku się jara że se quada kupi i już chyba 6 raz dejavu- bo to to, bo to tamto.
A właśnie znalazłem to ogłoszenie. Skoro jest w stanie kupy gunwa, dowiedz się czy jest w miarę kompletny i idź śladami np: charpera. Poskładaj go "po trupach" i tyle. Papiery kupisz za jakieś 2 setki, a podejrzewam że 18 lat to troche pojęcia o mechanice masz, jak nie z zamiłowania to może chociaż z życia wzięte, będziesz wiedział jaka część w jakim stanie, pokupujesz co trzeba i tyle.
Ale jak już padło to kompletne, a ten trzeci od dołu nie ma połowy części, kompletowanie go mogło by być po prostu za drogie i trwać za długo.
Nie wybrzydzam tylko poszukuje motoroweru którego cena będzie adekwatna do stanu, puki co nie znalazłem żadnego. A wole wybrzydzać, odwiedzić kilka, poczekać niż przepłacić i nie mieć ani sprawnego motoroweru ani kasy.
Quad to co innego, to zabawka na letnie dni a chart ma mi służyć jako codzienny środek transportu więc kupie prędzej czy później, nie bój się o to.
Jeśli chodzi o pojęcie o mechanice to mam, ale naprawdę dobry w tym jest mój tata i to on oceniał stan tych chartów które są na tablicy i tych które oglądaliśmy na żywo i wie ile na co trzeba pracy.
|
|
09-01-2014 21:00:46 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Doradzenie w wyborze motoroweru - Kanilox - 09-01-2014 21:00:46
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|