Chart bezpośrednie napełnienie i wiele innych usprawnień
|
Autor |
Wiadomość |
marcin194
Nowy

Liczba postów: 1
Imię: Pewnie Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Chart bezpośrednie napełnienie i wiele innych usprawnień
Cytat:Moje magneto to nie magneto charta. Mam cały zapłon motoplata i kręci się on obecnie ponad 12 tyś. wytrzymując takie obroty. Zobaczymy jak ten wydech w stosunku do liczonego programem będzie się spisywał. Brat uparł się na liczony ze wzorów więc porównamy efekty. Faktem jest że wydech jaki pokazałem powyżej wstaje dopiero około 8 tyś. ale nie ma nawet najmniejszej dziury a silnik pracuje bardzo elastycznie. Mam nadzieje że ten liczony programem będzie budził się wcześniej.
Hohowski, wiem, rozmawiałem z Tobą bądź z Twoim bratem na temat zapłonu  Oglądałem też filmik z jazdy chartem, oraz jak wkręca sięna obroty. Wszystko spoko, jednak moim zdaniem trzeci bieg nadal jest nieco za długi, po zmianie biegu z 2 na 3 silnik na al (na ucho) pozostaje około 1500-2000rpm przed rezonansem.( http://www.youtube.com/watch?v=WmcZMvDsQpg) No chyba, że to była celowa zmiana biegu, przy nieco niższych obrotach, w takim wypadku cofam tekst o długiej trójce
Domeną wydechów liczonych przeze mnie, jest szeroko dostępna moc, a nie pojawiająca się jedynie w pewnym, najczęściej górnym zakresie obrotów, stąd mam nadzieję, a nawet jestem pewien, że na moim wydechu Twój silnik będzie pewniej "wstawał" jak to też było w przypadku choćby Janusza czy innych
Z ciekawości zapytam, na jakie obroty i na jakich kątach stroiliście wydech z EC?
Lagoon zgadza się, czyżbym sobie czymś przeskrobał?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-01-2014 21:37:11 przez marcin194.)
|
|
07-01-2014 21:31:22 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Chart bezpośrednie napełnienie i wiele innych usprawnień - marcin194 - 07-01-2014 21:31:22
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|