Doradzenie w wyborze motoroweru
|
Autor |
Wiadomość |
Kanilox
Moplikowiec

Liczba postów: 3,490
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Doradzenie w wyborze motoroweru
(07-01-2014 18:44:58)skalpel155 napisał(a): Cytat:Nigdy bym takiego nie kupił, widać że jakiś narwany młodzik nim jeżdził. Sticker bomb, pseudo sport, cyl 60ccm to są typowe objawy WT.
Młodzik? Ledwie 2 lata młodszy od Ciebie. Do wsi to mu daleko, ze "spawakiem" i 60 go juz kupilem, skoro dziala to po co mam zmieniac? Stickerbomb to jest moje widzimisie i mój gust np, tak jak to że Ty szukasz oryginału Jeden chce oryginał, drugi poprawia serie wedle siebie.
Masz rację co nie zmienia tego że charta z takim wyglądem bym nie kupił
Cytat:Cytat:Ogłoszenie:
http://tablica.pl/oferta/romet-chart-210...05fd64b230
Cytat:Za dużo ma simsona, nawet koła są simsona, a ja chciałbym mieć jak najwięcej oryginału lub starać się go do niego powrócić, tutaj niestety jest za dużo do zrobienia.
I co Ci da to że oryginał? jak chcesz "oryginał" to wybul te 2-2.5k z opisem i wygladem oryginału, do 1.5k nie znajdziesz nic w oryginale co nadawaloby sie do jazdy, chyba grunt żeby serce dobrze grało nie? Wygląd zawsze można zrobić kosztami mniejszymi niż silnik. a z tego ogłoszenia co dałem wygląda na w miare zadbany. Ty masz bliżej ode mnie, ja Ci dałem propozycje tego co na oko wygląda dobrze-kusi. Jeśli bym miał taki dylemat jak Ty i bym coś szukał to bym własnie jechał go obejrzeć, nawet z czystej ciekawości czy faktycznie ma taki dobry stan MECHANICZNY.
"Koła od simsona"- żeś wymyślił, czym one aż tak bardzo się różnią? szprychowe jak w charcie, to że bęben jest mniejszy? Jedyne co w nim szpeci to przedni błotnik i to malowanie al'a sport
Gdyby był taki za 2000 full oryginał jak nowy to na pewno był przemyślał jego kupno, ale niestety w mojej okolicy pojawiają się tylko zajechane padła, lub podejrzane przeróbki takie jak ten z Krakowa.
Czy ja wiem czy wygląd jest tańszy niż silnik.
Remont silnika, zimmeringi, tłok, łożyska, uszczelki, olej, tarcze sprzęgłowe i może jakieś drobnostki, wyjdzie 200 złoty około może trochę więcej.
A remont ramy, piaskowanie, szpachlowanie, lakierowanie, wszystkie gumy, może opony, błotniki myślisz że ile to wyjdzie? Za same lakierowanie będzie już 200 zł a godzin potrzebnych mi żeby rozebrać, wypiaskować i poskładać nawet nie liczę.
Dlatego wolał bym ładnego, w dobrym stanie i silnikiem na wykończeniu niż odwrotnie.
Dla mnie jeden z argumentów za chartem są większe koła niż simson, bez sensu jak bym teraz kupił teraz charta z kołami simsona.
Poza tym koła charta są ładniejsze bo chromowane.
Cytat:
Tak jak mówiłem, przykrywka, Osobiście dla kilku stówek zrobiłbym ten kabelek nawet w święta.
Pacan z niego.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-01-2014 19:55:37 przez Kanilox.)
|
|
07-01-2014 19:52:47 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Doradzenie w wyborze motoroweru - Kanilox - 07-01-2014 19:52:47
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|