"Poszło PW"
|
Autor |
Wiadomość |
charper
detyfusan

Liczba postów: 2,027
Imię: Wojtek
Pojazd: Romet Chart
|
"Poszło PW"
Witam
czy nie uważacie, ze pilnujący porządku na forum powinni usuwać posty o treści "poszło PW", "wysłałem Ci pw" i podobne, bardzo często pojawiające się w dziale giełda? Moim zdaniem to zbędne posty, które nie dość że nic nie wnoszą (bo kto wysłał wiadomość, ten wie że wysłał, a kto był jej adresatem to wie, że ją dostał) to jeszcze bezsensownie "zakopują" pozostałe ogłoszenia a jak wiadomo każdy chce coś sprzedać i coś kupić, prawda?
Druga sprawa, i to już w zasadzie mój pomysł jak "zrobić dobrze" wszystkim zainteresowanym, a mianowicie:
Po dodaniu ogłoszenia temat byłby automatycznie zamykany. Jedynie jego właściciel miałby możliwość jego częściowej edycji, czyli zaznaczenia stosownej opcji czy przedmiot już został sprzedany, czy jeszcze jest aktualne. Dzięki temu moderator miałby wyłącznie za zadanie usuwać ogłoszenia, które nie zawiarają podstawowych danych jak cena, zdjęcie, opis i dane kontaktowe. Zniknąłby też problem podbijania ogłoszeń. Myślę, że to uniwersalnie dobry pomysł, bo jeśli ktoś naprawdę chce coś sprzedać, to postara się zamieścić ogłoszenie zgodnie z regulaminem. Kontakt ze sprzedawcą odbywałby się wyłącznie przez PW lub poza forum, nie byłoby zbędnych komentarzy, informowania wszystkich forumowiczów że kupujący wysyła właśnie sprzedającemu PW na co sprzedający mu odpisuje "odebrałem".
To tak z grubsza. Co o tym myślicie?
|
|
05-01-2014 17:30:37 |
|
1 osoba postawiła piwo charper za ten post:1 osoba postawiła piwo charper za ten post.
tochybaja__ (01-28-2014)
|
Wiadomości w tym wątku |
"Poszło PW" - charper - 05-01-2014 17:30:37
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|