Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Komar] Wypada kulka 023
|
Autor |
Wiadomość |
Boszu
Bo na gumie, latać umie!

Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
RE: Wypada kulka 023
(04-12-2013 17:55:32)Dabek333 napisał(a): Witam zauwazyłem ze na tym nie wiem jak to się nazywa w tym miejscu co zaznaczyłem ktoś dał srube z nakrętką i jest straszny luz pomyslałem ze mozna by dac tam nit i moze by nie było tego luzu macie fotke ona wam wszystko wyjasni http://imageshack.us/photo/my-images/138/nzuw.jpg/
W tym miejscu masz mieć oryginalny bolczyk! Zastępowanie tego śrubką lub nitem nie będzie dobrym rozwiązaniem! A oryginalny bolczyk można dostać za grosze...  A gdybyś bliżej mieszkał to bym ci taki podrzucił bo mam chyba jeszcze trochę tego...  Chodź ostatnio do 023 wszystko kolesiowi sprzedałem...
A co do wypadającego śruta... Jeżeli nie jest zepsute to na seger, to zastosuj z drugiej strony (przed deklem) podkładki... Tzn. Na mechanizm biegów, tam gdzie nachodzi po założeniu dekla lewarek, to nakładasz podkładki. Ma być ich tyle, że po nałożeniu dekla ma nie być luzu! Ale jednocześnie nie może to być ciasno, bo biegi będą ciężko chodzić... Jest to rozwiązanie po przez Patent, ale ja tak robiłem, i zawsze działało.  Tyle że bez dekla nie pojeździł, bo śrut wypadał.  Ale jak masz dekiel, to jak to złożysz to nie ma problemu!  A jak ci będą biegi chciały wyskakiwać, to jeżeli masz jeszcze oryginalny mechanizm, to zespawaj go... A dokładniej, zespawaj w miejscu gdzie jest ta sprężyna, która ma powodować aby lewarek wracał na swoje miejsce... 
Również to jest Patent, ale skuteczny! Bo jak wypadają biegi (najlepiej jeżeli pierwszy nam wypada, a jak nie to przestawia się tak aby pierwszy zamiast drugiego wypadał) to wtedy tylko trzymamy nogę na lewarku... I problem z głowy!
|
|
05-12-2013 07:54:21 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Wypada kulka 023 - Boszu - 05-12-2013 07:54:21
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|