Motorynka Romet M-2 - 1985 - Semmao
|
Autor |
Wiadomość |
Semmao
Podszeptywacz
Liczba postów: 4,470
Imię: Tom
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Motorynka Romet M-2 - 1985 - Semmao
Po okresie przestoju prace trochę ruszyły na przód. Motorynka była składana przez rzeźnika, który sklecał ją z wszystkiego co miał pod ręką. miliard różnych nakrętek, śrubek i innych rozwiązań technologicznych. Rozbierałem 4h i jeszcze nie do końca.  Okazało się, że tłumik i osłona są w bdb stanie i wymagają jedynie odświeżenia, a osłona polerki, więc deczko zaoszczędzę.  Podnóżki tez są do naprawienia. Rama prosta, a plastiki całe!  k:
Oryginalny kolor to słodka pomarańczka:
Najbardziej rozbroiła mnie myśl techniczna, czy inżynieryjna kozaka, który przyspawał siedzenie od Ogara do ramy motorynki przez dwie ogromne podkładki... a siedzenie ogara do jakiegoś pręta.
Przeciąłem w połowie podkładki:
Dryna została w częściach w garażu, a silnik zabrałem do siebie. Jest w zaskakująco dobrym stanie. Dobrze wyregulowany, żadnych przecieków itp. Raczej zarydzykuję  i zostawię go w takim stanie - jedynie piękna polerka, wymiana świecy i szorowanie gaźnika.
Tak wygląda na koniec prawie już golas:
Za tydzień kontynuuję rozbiórkę na części i przygotuję elementy do malowania. W zależności ile to będzie kosztować, może zrobię to w listopadzie.  Ale najpierw będę chciał skompletować brakujące części.
No! To miłego!
Quake96 - 18-06-2013 22:49 -Cóż chciałeś Rometa to musisz się liczyć z wydatkami
kamil97 - 22-10-2014 10:02 -Ano ,,Chciales rysia, musisz się liczyć z wydatkami" 
jurek_j - 25-04-2016 19:28 -chciałeś rometa, musisz się liczyć z problemami
|
|
26-10-2013 20:26:15 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Motorynka Romet M-2 - 1985 - Semmao - Semmao - 26-10-2013 20:26:15
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|