Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ogar 200, przerywa na światłach.
|
Autor |
Wiadomość |
Boszu
Bo na gumie, latać umie!

Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
RE: Ogar 200, przerywa na światłach.
Co do przerywania, jak po bawiłem się z przerwą na świecy i platynach, tak na oko ustawiając, to czy na światłach czy nie, to i tak przerywa.  Bynajmniej na średnich i wolnych obrotach, i myślę że "lukasz98" to będzie właśnie cewka zapłonowa. Gdzieś taką mam chyba nawet nową, znaczy prawie nową, bo używaną trochę przez kumpla. Wymienię, i zobaczę co wtedy będzie...
I tak samo wczoraj dowiedziałem się co tak okropnie skrzypiało mi w silniku.  Każdy twierdził, ja w sumie też... Że to pierścienie lub wał... Okazało się że taki przeraźliwy i głośny pisk wydawały Platyny.  Dałem trochę oleju i już nie piska...
I dzisiaj w sumie zrobiłem ok. 100 kilometrów z nudów, gdyż nie było internetu, każdy gdzieś u rodzinki bądź w kościele... I spodziewałem się wielu usterek lub niedopracowań po złożeniu go w całość. Ale o dziwo po za tym przerywaniem i problemem z kranikiem, innych nie miałem.  Sprzęgło pracuje dobrze, hamulce wyśmienicie. Jedynie licznik jeszcze podpiąć, bak skołować, pomalować i zamontować. I romet gotów do sezonu.  No i jeszcze przegląd zrobić.  Na co na szczęście kasiora się znalazła po sprzedaży płyty głównej do kompa. I w Lipcu zapewne sprzedam zabytkowe słuchawki, wpadnie ok. 100zł to i może pokuszę się o ten "profesjonalny" szlif, albo kupno honownicy.
|
|
09-06-2013 16:12:23 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Ogar 200, przerywa na światłach. - Boszu - 09-06-2013 16:12:23
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|