Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ładowanie zanikanie
|
Autor |
Wiadomość |
BigSoft
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 1,006
Imię: Przemo
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Ładowanie zanikanie
Z prądnicy wychodzą 3 kable od cewek ładowania. Brązowy - wspólny dla obu cewek i dwa żółte (każdy z nich to koniec jednej z dwóch cewek). Potem to idzie do wtyczki i dalej nie wiem jakie masz kolory. Prościej chyba będzie sprawdzić które kable masz podłączone do tego obecnego mostka
Tutaj masz schemat KLIK
Jak widać jeden z przewodów idzie z prądnicy do kostki, a z kostki jest poprowadzony (i opisany na schemacie jako "żółty") bezpośrednio do jednego z wejść "~" w mostku oraz do złącza 17A w stacyjce. Brązowy, wspólny przewód jest poprowadzony bezpośrednio do drugiego z wejść w mostku "~". Kolejny jest doprowadzony poprzez kostkę do złącza 17 w stacyjce.
Nie patrz na opisy przewodów zaraz przy prądnicy na schemacie. Tam jest podane, że te przewody mają kolory kolejno od góry: niebieski, żółty, brązowy. W rzeczywistości nigdy nie spotkałem się z takim okablowaniem w żadnej prądnicy (a kilka ich mam) i zawsze było patrząc od góry wg schematu : żółty, brązowy, żółty.
Żółte przewody są poprowadzone dodatkowo przez stacyjkę, ponieważ w momencie gdy złącza 17 i 17A zostaną zwarte (pozycja 2 w stacyjce), dołączana jest wtedy druga cewka ładowania, czyli masz mocniejsze ładowanie ponieważ świeci wtedy ciągle lampa z tyłu.
citroen-XM.pl
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-06-2013 09:57:23 przez BigSoft.)
|
|
08-06-2013 09:54:53 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Ładowanie zanikanie - BigSoft - 08-06-2013 09:54:53
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|