Odwrócenie lewarka biegów. Ogar 200
|
Autor |
Wiadomość |
Boszu
Bo na gumie, latać umie!

Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
RE: Odwrócenie lewarka biegów. Ogar 200
gabriel0 - Co do wad, powiem ci tak! Jak ktoś umie sobie ustawić, zrobić i dbać. To tak to będzie chodzić i tak się psuć! Chodź co do skrzyni 023 to ja 3-krotnie zjadłem choinkę i raz wałek zdawczy (też spadł mi łańcuch, ale to na pełnym gazie, wklinowało go tam gdzieś i urwało) a choinkę zjadłem na zwykłym grzebaniu na trawie...  Ale podobno można ją za hartować i wtedy nie ma z nią już problemu. Chodź nie... Nie wolno! Bo to będzie wiejski tuning!! Bo trzeba wydać 100zł na nową, specjalnie "profesionalnie" hartowaną! XD XD XD
Co do 223 to wszystko to bujdy.  Co napisałeś. Nigdy nie spotkałem się z przegrzanym kondensatorem, w sumie to tylko raz zdarzyło mi się, że komuś wymieniałem kondensator... Co do zapłonu, to jest nim ciężko przekręcić jak jest dobrze spasowany, a nie to żeby sam się przekręcał!  A sprzęgło, jak ktoś nie umie ustawić i spali je, to potem są problemy... Bo ustawić trzeba idealnie linkę! I później 1/8 obrotu śrubką regulacji, i albo ślizga, albo nie... I trzeba też pamiętać żeby mocno dokręcić kontrującą, i nie dawać do silnika więcej jak 1 śrut... (mowa o połączeniu dwóch prętów które się tam znajdują) i nie dorabiać własnych byle jak, bo to też ma swoją różnicę!
A problemy z zapłonem w 019 i 023 itd. miałem zwykle takie, że po dużej ilości rozkręcania, psuły się gwinty w silniku. A tego niczym chyba nie zastąpi domowym sposobem. Bynajmniej ja takiego nie znalazłem. :/
kw112 - urok wsadź sobie w... nos... Ja nie jestem fanatykiem oryginałów. bo mam ich kompletnie dość! A jak się nie podoba, to nie patrz! Wpatruj się w swojego nudnego oryginała...
|
|
10-05-2013 18:33:12 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Odwrócenie lewarka biegów. Ogar 200 - Boszu - 10-05-2013 18:33:12
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|