Odwrócenie lewarka biegów. Ogar 200
|
Autor |
Wiadomość |
Boszu
Bo na gumie, latać umie!

Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
RE: Odwrócenie lewarka biegów. Ogar 200
No tutaj "Conqeror" masz widzę konkret pręt dospawany.
I widzę ciekawie rozwiązałeś sposób przykręcania śruby! Wpadłem teraz na jeszcze genialniejszy!  Tylko musiał bym kupić taką śrubę (bo w domu mimo iż takich wiele, to pewnie takiej nie znajdę) żeby gwint nie był przez całą śrubę... Wtedy tylko nakładam lewarek, zakręcam nakrętkę tak, aby lewarek pracował luźno, a następnie tą zakręconą nakrętkę lekko przyspawać aby się nie obracała, i całość śmiało mogę wkręcać kluczem zwykłym czy nasadowym...
(09-05-2013 11:48:55)Przemek napisał(a): Teraz czekam na odwrócenie startera żeby dało sie go kopać tak jak w Polskich silnikach 
Tego niestety nie da się wykonać.  Nawet rozrusznika nie da się zrobić, tak jak można w 023...  Bo jest półksiężyc. :/ Jedynie co do kopki, to myślałem nad samym lewarkiem, gdyż oryginalny już 3-ci z kolei mi się wyrobił i ma luzy... I trzeba go pospawać żeby nie latał itd. I żeby był pełny zamach kopnięcia?!  Najlepszy był by frez, ale tego wykonać nie dam rady. I na tym zakończyłem na razie moje pomysły, gdyż tym i tak spokojnie mogę go odpalić, i to z połowy możliwego ruchu...  Chodź na gaźniku Jikov miał ogromne problemy z paleniem, ale dlatego iż iglicę miałem z WSK, przepustnicę modyfikowaną (podnosiła się nie co wyżej, w sumie nie wiem po co, ale coś mi się uroiło że będzie większa moc) XD no i sama przepustnica miała luzy i była tak obrobiona że obrotów wgl. nie dało się ustawiać.
|
|
09-05-2013 15:38:18 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Odwrócenie lewarka biegów. Ogar 200 - Boszu - 09-05-2013 15:38:18
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|