Dodatkowe chłodzenie. Ogar 200
|
Autor |
Wiadomość |
Boszu
Bo na gumie, latać umie!

Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
RE: Dodatkowe chłodzenie. Ogar 200
Audio w schowkach??  Ja to audio miałem, ale jak miałem aku, i to nie w schowkach a na bagażniku.  Ale to tylko na tymczasem...
I owszem, temperatura największa jest przy cylindrze, ale! Odprowadzanie ciepła i tak jest, gdyż radiatory bardzo szybko nabierają temperatury, tak że ciepło przepływa do nich. I nie, nie zasłaniają, chyba że kolanko...
I temperatury znów wiele wyższe przy cylindrze a przy głowicy, nie są... Dlatego że ogar nie jedzie 100km/h. A zaledwie 40-50km/h przy jeździe spokojnej... Tak że przepływ powietrza nie jest zbyt duży, co za tym idzie, powierzchnia chłodząca może być bardzo duża... 
I ja nie trafiałem, tylko założyłem w miejscu, gdzie to jest możliwe... No i to nie jest żelastwo, a amelinium!  A to też ogromna różnica!
A co do bagażnika, to jest podgięty abym mógł założyć kask, i nie spadał jak mam ochotę jechać sobie bez... Do tego idealnie wchodzi tam butelka z wodą, z którą objechałem np. cały zlot w Dębowcu, i nie zgubiłem po drodze... I co jeszcze, podgięty pomaga podczas wyjeżdżania z mojego garażu, bo muszę go do góry podnieść, i normalnie musiałem łapać za siedzenie, co było niewygodne, lub musiałem schodzić z rometa, teraz wystarczy że złapię sobie za bagażnik i go wyciągnę...
Lewarek biegów, opisałem w innym temacie... W skrócie, wygoda, wygoda i bez awaryjność.
I widać to wyraźnie, że masz syndrom oryginalności... A nie negatywności...
A oryginalność jest NUDNA!! I lamerska...
|
|
08-05-2013 23:08:19 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Dodatkowe chłodzenie. Ogar 200 - Boszu - 08-05-2013 23:08:19
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|