Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Parę dylematycznych pytań o motorynce (proszę o odpowiedzi)
|
Autor |
Wiadomość |
sebex13
Nowy

Liczba postów: 5
Imię: Sebastian
Pojazd: Romet Pony
|
RE: Parę dylematycznych pytań o motorynce (proszę o odpowiedzi)
Dzięki za odpowiedź stqc, niestety na parę pytań nie odpowiedziałeś mi dokładnie
(17-02-2013 13:55:23)stqc napisał(a): 4.Prąd daje Cewka Wn tam gdzie wkręcasz kabel WN a platynki robił przerwe i
4.No tak ale mi chodziło w którym momencie platynki dają wyładowanie elektryczne na świecę zapłonową - kiedy są zamknięte czy kiedy są w pełni otwarte ?
(17-02-2013 13:55:23)stqc napisał(a): 5. Ja zawszę ustawiałem że 2,5 się zaczynają otwierać a na 3 są otwarte i nie było bata że po przelaniu gaźnika za 1 nie odpalił 
5.Tutaj trochę nie rozumiem Twojej odpowiedzi ponieważ wynika z niej że zapłon następuje gdy tłok się cofa w tył - ale mniejsza z tym bo pytałem o to czy w momencie 3mm przed GMP (który jest "oficjalnym" momentem na zapłon w Dezametach 023 itp.), platynki mają ZACZYNAĆ SIĘ otwierać czy mają już być OTWARTE W PEŁNEJ ROZWARTOŚCI ?
6. (17-02-2013 13:55:23)stqc napisał(a): 6. Ja zawszę wkładałem 2 żyletki i ustawiałem przerwę że lekko wychodziły.
Tutaj znów swoje  Pytałem o to czy ta przerwa 0.4mm (też "oficjalna") jest mierzona w momencie pełnej rozwartości czy przy lekko rozwartych platynkach ?
7. (17-02-2013 13:55:23)stqc napisał(a): 7.nie rozumiem pytanie 
7.Nawiasem - już to nieraz słyszałem  Tak więc pomogę zrozumieć. Gostek na filmie ( http://www.youtube.com/watch?v=saU8yzUrwM4 ) podpina urządzonko w odpowiednie miejsca. Ja to samo próbowałem ze zwykłą żarówką i baterią tyle ,że u mnie żarówka ciągle się świeciła i nie mogłem wyłapać momentu rozwarcia platynek tak więc wydaje mi się że poprostu przyłączałem bateryjkę w złe miejsca. Wie ktoś może w które miejsca podpiąć tak żaróweczkę by można było wyłapać moment rozwarcia platynek ?
Trochem upierdliwy ale cóż 
Proszę o odpowiedzi i sugestie
Pozdro
|
|
19-02-2013 23:06:05 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Parę dylematycznych pytań o motorynce (proszę o odpowiedzi) - sebex13 - 19-02-2013 23:06:05
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|