| 

Ocena wątku:

- 0 głosów - 0 średnio

- 1

- 2

- 3

- 4

- 5

| 

komar, silnik s38 

| 

| Autor | 
			Wiadomość | 

Norbi 

Uczeń 

Liczba postów: 217 
Imię: Norbert 
Pojazd: Romet Komar 

| 

komar, silnik s38  

Witam, mam dziwny problem z komarkiem. Ostatnio robiłem generalkę w moim silniku,wymieniłem łożyska, simeringi, tarcze sprzegła, no wszystko co było zużyte. Zadowolony wkładam silnik w ramę, po drobnych regulacjach odpala ale są problemy: 
Gdy go już odpalę to nie ma niskich obrotów, tylko takie jak dostaje lewe powietrze, chodzi sobie sam na wyższych i gdy dodam od razu gazu to albo nie reaguje albo się dusi, gdy dodam powoli to wejdzie już na te wysokie i będzie chodził, nawet nie przerwie. Dostaje gdzieś lewe powietrze bo jak zatkam ręką filtr to chodzi i wtedy ma niskie obroty takie jak powinien mieć i próbuje dodać gazu to momentalnie gaśnie. Wkręcę go manetkom na te wysokie obroty i wrzucę bieg to nie ma siły jechać, gaśnie. Zauważyłem też, że czasami widać jak z filtra leci dym. Zimny czy ciepły to aby dostanie paliwa to pali leciutko.  
Co to może być? co do lewego to na łączeniu gaźnika z cylkiem to jest dobrze uszczelnione, simeringi nowe jak i uszczelka pod cylindrem, gdzie jescze może ciągnąć to lewe? 
I jeszcze jak założę tłumik to nie chce palić tylko, a gdy tylko zdejmę kolanko pali na dotyk? 
Proszę o pomoc,

|  

| 

| 07-02-2013 21:52:07 | 

| 

| 

| Wiadomości w tym wątku | 

komar, silnik s38  -  Norbi - 07-02-2013 21:52:07 
 | 

Użytkownicy przeglądający ten wątek:     1 gości

| 

|