|
Romet Ogar 205 - Historia chłopa po 30-stce
|
| Autor |
Wiadomość |
Coderson
Imię: Maciej
Pojazd: Romet Ogar 205
|
Romet Ogar 205 - Historia chłopa po 30-stce
Witajcie,
Z tej strony Maciej. Kiedyś za młodego dostałem rometa w częściach od sąsiada. Razem z bratem i kumplami go poskładaliśmy i się jeździło po wiosce. Później człowiek podrósł, szkoła, dziewczyny, nowe miasto i Romet umierał w sposób naturalny. Po drodze pożar garażu aż w końcu po wielu latach...wielu latach nadszedł ten czas że z garaży wyjąłem pozostałości po nim. Mam ramę z numerami i historią sprzedaży. Silnik w częściach. Kilka elementów które się nie spaliły. Doszedłem do wniosku że będzie to dla mnie nostalgiczna podróż, powrót do przeszłości. Aktualnie obracam się w środowisku motoryzacyjnym samochodowym(jestem przedstawicielem) aczkolwiek chce ten projekt potraktować bardzo osobiście. Nie mam zamiaru kupować niczego oryginalnego chyba że będzie to konieczność np.: remont silnika. Tak poza tym chce skupować bądź prosić o jakieś części do renowacji, które już dawno mają za sobą lata świetlności a ja postaram się im przywrócić ten blask i nowe życie.
Rometa mam nadzieję że uda mi się zarejestrować bo docelowo chcę wyjechać nim do ludzi, jeździć po zlotach etc. cieszyc się tą historią i dzielić się nią z innymi.
Co aktualnie posiadam :
-Prawie kompletny silnik dezemat 023
-Ramę z numerem i historią sprzedaży (mam nadzieję że uda się odzyskać i zarejestrować go, jutro jadę do wydziału pogadać z ludźmi). Ogólnie rama do generalnego remontu, rdza, błoto, syf etc.
Siedzenie - w całkiem dobrym stanie.
-Koło tył do regeneracji
Oprócz tego jadą do mnie w opłakanym stanie :
Błotnik przód, błotnik tył, wahacz tył, stopka, kierownica, koło przód
także będzie nad czym pracować.
Dodatkowo zamówiłem wał do silnika bo po rozebraniu okazało się że jest krzywy.
W następnym poście dorzucę fotki z tego co aktualnie mam
|
|
| Wczoraj 23:32:12 |
|
|
Coderson
Imię: Maciej
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Romet Ogar 205 - Historia chłopa po 30-stce
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Dzisiaj 01:09:14 przez Coderson.)
|
|
| Dzisiaj 01:05:10 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: Franek P , Piotrekdriver1 , 1 gości
|
|