|
|
Komar 2352 1984r
|
| Autor |
Wiadomość |
radzio162
Nowy

Liczba postów: 8
Imię: Radek
Pojazd: Romet Komar
|
Komar 2352 1984r
Cześć Rometowcy!!!
Zakładam post w którym potrzebuje waszej pomocy, mam komara jak na zdjęciach, chciałbym go odnowić, jednak nie do końca dysponuje wiedzą na temat komarków.
Wrzucam zdjęcie komara jakiego przywiozłem od Babci.
I zdjęci w stanie na dzień dzisiejszy.
Mam kilka pytań na które potrzebuje uzyskać odpowiedzi.
1. Jakie tuleje wąchacza powinienem zastosować, na aukcjach pełno różnych odtworzeń i materiałów z jakich są zrobione.
2. jakie tuleje do lag?
Pytań pojawi się dużo więcej, i jeśli takiego posta nie ma to chiralnym tutaj stworzyć mini poradnik dla wszystkich, którzy w przyszłości będą zaczynać tak jak ja.
|
|
| Wczoraj 01:56:13 |
|
|
romek
019 rzondzi

Liczba postów: 2,809
Imię: Marcin
|
RE: Komar 2352 1984r
Zdjęcia nie działają,czy 84 rok potwierdza numer ramy ?
Tuleje wahacza to 2352 to będą takiego rodzaju https://allegro.pl/oferta/os-wahacza-rom...6625833430 Nie wiem czy wykonuje to kilku producentów. Chodzi o to żeby były dwie plastikowe wciskane w ramę, w to dajesz rurkę i przetykasz ośke. Są jeszcze takie z dwiema grubszymi stilentblockami w wahacz gdzie w ramę są metalowe tuleje, ale to do innych modeli. Jeśli kupisz współczesny zestaw będzie to miało prawdopodobnie luzy które w eksploatacji nie będą jakoś dokuczać, może uda ci się coś złożyć np nowe tuleje plastikowe i stara rurka .
Tuleje widelca przedniego 23mm , po montażu należy rozwiercić przy użyciu rozwiertaka nastawnego od razu mówię że nie jest to taka prosta robota jak ktoś robi pierwszy raz
Udało mi się odpalić jedno zdjęcie, tłumik masz od motorynki i będą ci przeszkadzać te uchwyty na osłonę
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj 14:09:03 przez romek.)
|
|
| Wczoraj 13:51:52 |
|
|
radzio162
Nowy

Liczba postów: 8
Imię: Radek
|
RE: Komar 2352 1984r
Zdjecie
zdjęcie
Teraz zdjęcia powinny działać, dziękuje bardzo za informacje, te do widelca będę miał pomoc w montażu tylko potrzebowałem wiedzieć jakie kupić. \
Nr ramy potwierdza rok produkcji.
A jeszcze mam pytanie, jak się ta guma fachowo nazywa, żeby ją móc dokupić?
Guma
Tak wydech założony od motorynki, mam oryginał ale w trakcie chromowania, będzie podmieniony.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj 23:02:36 przez radzio162.)
|
|
| Wczoraj 23:00:58 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|