Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Motorynka 023 problem z moca
|
Autor |
Wiadomość |
barba94
Nowy

Liczba postów: 20
Imię: Damian
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Motorynka 023 problem z moca
(17-10-2022 13:05:50)Norweski Zomowiec napisał(a): Możliwej też
A jaki tam masz cylinder? Oryginalny zmd czy zamiennik z allegro?
Jeszcze bym zobaczył drożność układu paliwa i czy pływak w ogóle pracuje bez oporów w gaźniku
cylinder jest raczej orginal zdm jest w dobrym stanie tak samo glowica wiec nie chcialem na chinski wymieniac.
plywak pracuje tak jak powinien na podmianke dalalem 3 różne
kondensator jest nowy
wal jest do 023 zaplon ustawiony klin na górze jest normalnie tez to sprawdzalem bo myslalem ze może inny kupilem ale jest ok
magneta nie mam mozliwosci sprawdzenia bo niestety nikt w pobliżu nie posiada tak owych moplików  a nowego nie bede kupowal w slepo jak magneto wyglada wpozadku
droznosc paliwa jest w pozadku nowy kranik nowy gaznik rozbierany juz 10x zeby sprawdzic ale wszystko wyglada ok
wydech przeczyszczony
juz nie mam pomyslu zastanawia mnie tylko dlaczego swiece tak padaja
zakupilem irydowa padla po 50metrach
potem iskre f80 probowalem jezdzi ustawiac i dojsc do tego co moze byc przyczyna tego ze moto nie chce jechac . i padla zrobilo sie przebicie i odpala i gasnie strzela w gazniku do tego ale mysle ze to przez te przebicie
zamowilem iskry f 75 f80 f95 f100 jutro maja przyjsc i bede dzialal dalej ale juz powoli nie mam sil do tej motorynki sprawdzilem praktycznie wszystko co sie da i nic sie nie polepsza
|
|
17-10-2022 14:01:34 |
|
|
barba94
Nowy

|
(17-10-2022 15:17:33)Norweski Zomowiec napisał(a): Na pewno cylinder zmd? A w dobrym stanie jak to oceniasz? Wizualnie czy generuje 7-8bar? Kompresja nie ucieka bokiem? Jesteś ręką przełamać kompresję oraz jak wciskacz kopniakiem nigdzie nie syczy powietrzem z góry cylindra?
Jednakże stawiam na więcej niż jeden problem. Sądzę ze teraz większy problem masz w zapłonie oraz mniejszy w gazniku. Z tymi oryginalnymi zapłonami zawsze były problemy, a teraz części zamienne jeszcze gorszej jakości
Wlej pod świece trochę paliwa i czy odpali po 1 kopnięciem?
ogolnie caly silnik byl w orginale w sumie to cala motorynka teraz nie jest to co wymienilem
cylinder sprawdzalem wizualnie tylko brak jakich kolwiek śladów
kompresję sprawdzalem tak
palca sie nie da utrzymac przy cylindrze i gdy zatykam filtr (puszke) gasnie natychmiast dodaktowo nigdzie nie slychac uciekajacego powietrza ani nie widac żadnych zmian typowych do przedmochow
|
|
17-10-2022 17:53:08 |
|
|
barba94
Nowy

|
(17-10-2022 18:26:05)Norweski Zomowiec napisał(a): Oryginalny cylinder będzie miał oznaczenie na dole, taki odlew napisów ZMD oraz wybicie na przylgni np. NA NB czy nawet logo ZMD
zobacz to
cylinder ma odlew ZDM zamowilem honownice i juz chyba znalazlem przyczyne . jeżeli nie to mnie poprawcie .
kupilem tlok pierscinie i nie patrzylem na nic po prostu zamowilem do motorynki i tyle.
stary tlok ktory siedzial w cylindrze mial 38mm nowy ktory zakupilem mial 40mm
tak mysle ze to bedzie wina wlasnie tego + jeszcze brak szlifu i w rezultacie brak mocy co myslicie ?
|
|
17-10-2022 21:50:19 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|