|
Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
|
Romet Lider 1993r [prawdopodobnie]
|
| Autor |
Wiadomość |
Jorginsson
OBR filia w Szczecinie

Liczba postów: 585
Imię: Jerry
Pojazd: Romet 50-TS-1
|
Romet Lider 1993r [prawdopodobnie]
Witam i w dziale rowerowym!
Na wiosnę dwa lata temu nabyłem za 40PLN Rometa Lidera. Rower był, co tu dużo mówić, w stanie adekwatnym do ceny. Kierownica od jakiegoś "górala", a co za tym idzie brak szosowych klamek, mechanicznie słabizna, felgi niestety już odwiedziła "ruda" (ale na szczęście nie zasiała ogromnego spustoszenia), opony, choć oryginalne Stomile, w stanie raczej słabiutkim, ale po takim upływie czasu nie można dużo wymagać.
Ale, choć moja pukała się w głowę, postanowiłem ją odratować, bo tak mi się spodobała ta mała "wyścigówka", jak ją nazwałem, pomimo że raczej tylko udaje jakąś szosówkę. Przez to miałem też dylemat w jakim ją dziale umieścić, ale poszperałem i jakieś wzmianki o Liderkach pojawiały się tu, jeśli administracja uważa inaczej to proszę o przeniesienie.
Z rzeczy, w które ją wyposażyłem są kierownica baranek z epoki + mostek szosowy, klamki szosowe z epoki, koszyk bidonowy, (z tego co udało mi się ustalić to taki, jakie były montowane, z tym, że na większości prospektów były w innym miejscu niż u mnie) no i rzecz jasna już współczesna owijka kierownicy. Nawijałem pierwszy raz w życiu i nie wyszło tragicznie, ale też nie idealnie.
Rower ma oczywiście mankamenty, największym są odkręcające się szczęki hamulcowe (może macie na to patent?), wspomniane opony, brak oryginalnego licznika, który w nich występował, ale uważam, że to całkiem ciekawa, chociaż na pewno nie jakoś mocno historyczna i rarytasowa maszyna. Z resztą łapcie zdjęcia i oceńcie ją sami.
|
|
| 14-01-2019 17:18:12 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,376
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
|
| 14-01-2019 22:49:36 |
|
|
jurek_1961
Uczeń

Liczba postów: 180
Imię: Jurek
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Romet Lider 1993r [prawdopodobnie]
(14-01-2019 23:44:18)Jorginsson napisał(a): Jaguara jakbym znalazł w fajnej cenie i stanie to bym się długo nie zastanawiał. Ale będąc realistą muszę z tym zaczekać, bo jeszcze kupa forsy jest do włożenia w Ogara, a budżet z gumy nie jest :/
Jest Jaguar we Wrocławiu
https://www.olx.pl/oferta/romet-jaguar-r...a96f5cbc5b
tyle że to 570. Sam mam taki i jeździ mi się na nim dobrze a mam 174 cm.
A ten kto go sprzedaje - jak widać po reszcie tego co sprzedaje - ma pojęcie o temacie i, co chyba najważniejsze, ma opinię uczciwego Sprzedającego. Cena też wydaje się rozsądna, ale to już raczej każdy sam ocenia.....
|
|
| 15-01-2019 22:38:24 |
|
|
Semmao
Podszeptywacz
Liczba postów: 4,470
Imię: Tom
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Romet Lider 1993r [prawdopodobnie]
Czołem szef !
nie masz nabitych nr na ramie na główce na nim? Na samym przodzie poniżej naklejki Romet?
Chodziło Ci o taki licznik:
?
Quake96 - 18-06-2013 22:49 -Cóż chciałeś Rometa to musisz się liczyć z wydatkami
kamil97 - 22-10-2014 10:02 -Ano ,,Chciales rysia, musisz się liczyć z wydatkami" 
jurek_j - 25-04-2016 19:28 -chciałeś rometa, musisz się liczyć z problemami
|
|
| 09-06-2019 12:34:32 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|