Podkładki dystansowe- jakie wybrać?
|
Autor |
Wiadomość |
rafi555
Zawodowiec
Liczba postów: 2,555
Imię: xxxxxx
Pojazd: Romet Pony
|
RE: Podkładki dystansowe- jakie wybrać?
Tak na prawdę to jest różnica między miedzią a mosiądzem .
W moim silniku były takie (stalowe):
Są mniej więcej jakieś tam wymiary, oprócz grubości bo w każdym silniku jest inna, ze względu na jakość wykonania.
(01-12-2017 00:53:01)Dj.bimo napisał(a): A do komarków w ogóle robią bo do simsona czy junaka to są dostępne .np na allegro.
Większość części do junaka jest robiona ze względu użytkowników, jest zapotrzebowanie, zgłasza się do jakiejś firmy , robią, i po jakimś czasie wychodzi na rynek. W przypadku rometa raczej nigdy nic takiego nie będzie, najlepszym przykładem są adnodowane tłoki...
|
|
02-12-2017 11:41:03 |
|
|
kdudka
Uczeń
Liczba postów: 320
Imię: Kris
Pojazd: Romet Chart
|
|
|
14-12-2017 00:37:11 |
|
|
JGNZM
Chartełowiec
Liczba postów: 1,247
Imię: Mikołaj
Pojazd: Romet Chart
|
|
15-12-2017 00:50:11 |
|
|
sampras
Nowy
Liczba postów: 75
Imię: Witold
Pojazd: Romet Komar
|
Witam,
odnośnie grubości podkładek dystansowych, gdy potrzebne jest np. 0,6mm to można użyć dwóch podkładek 0,3mm itd.
Odnośnie średnic wewnętrznych i zewnętrznych jest wybór wg normy DIN 988 i możne bez problemu kupić przez internet.
(17-01-2018 15:49:23)Dj.bimo napisał(a): Witam mam mały problem bo mam używane podkładki kupiłem u jednego gościa na allegro żeby mieć coś do podglądu wymiary grubości .itp i tu jest problem bo nigdzie nie mogę takowych o takich wymiarach dostać patrzyłem w sklepie z częściami do aut w rolniczych w sklepie ze śrubami.itp na allegro i cały necie nie ma w ogóle w takich rozmiarach ani dystansowych ani nawet miedzianych są ale bardzo duże rozmiary a jak się trafią to znowu bardzo małe.
|
|
17-01-2018 20:02:16 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|