Auto rodzinne, macie pomysły?
|
Autor |
Wiadomość |
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
|
30-11-2017 10:35:32 |
|
|
Bartek
Emerytowany Moderatroll
Liczba postów: 2,930
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Auto rodzinne, macie pomysły?
Zafirka A OPC bardzo fajne wozidełko. Jak trafisz na full opcję z recaro to już bajeczka. Fakt silniczek Z20Let jest fajny. Generuje spoko moc ale niestety jest dość drogi w utrzymaniu i też swoje lubi wypić i średnio ten silnik trawi gaz.
http://forum.opel24.com/topic/31794-zywo...ka-z20let/ poczytaj sobie tutaj opinie na temat tego silnika. Jeśli kupisz z pewnego źródła to będziesz się cieszył a jak kupisz od handlarza to będziesz narzekał. Wtedy szykuj gruby portfel na remont.
Co do budy jak to opel ruda go lubi ale tragedii nie ma.Miejsca też jest dość sporo
KLIKNIJ TUTAJ I POMÓŻ W OPŁACENIU SERWERA !
|
|
30-11-2017 13:14:37 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
|
(30-11-2017 13:14:37)Bartek napisał(a): Zafirka A OPC bardzo fajne wozidełko. Jak trafisz na full opcję z recaro to już bajeczka. Fakt silniczek Z20Let jest fajny. Generuje spoko moc ale niestety jest dość drogi w utrzymaniu i też swoje lubi wypić i średnio ten silnik trawi gaz.
http://forum.opel24.com/topic/31794-zywo...ka-z20let/ poczytaj sobie tutaj opinie na temat tego silnika. Jeśli kupisz z pewnego źródła to będziesz się cieszył a jak kupisz od handlarza to będziesz narzekał. Wtedy szykuj gruby portfel na remont.
Co do budy jak to opel ruda go lubi ale tragedii nie ma.Miejsca też jest dość sporo
No jak piszą że co by nie było to po 200k trzeba solidnie silnik przejrzeć, to trochę słabo. Ja wiem że turbo, osiągi i te rzeczy, ale VW 1,8T wytrzymuje dużo więcej i nawet mocny tuning po drodze mu nie straszny.
A nie ma cudów, 14 letni samochód musiał już trochę nalatać.
Trochę ostygłem względem tego OPC, choć wizja tatusiowozu z charakterem kusząca.
KLIKNIJ TUTAJ I POMÓŻ W OPŁACENIU SERWERA !
|
|
30-11-2017 15:47:26 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
|
|
30-11-2017 17:24:04 |
|
|
kacperszkudlarek
Dobro obywatela, celem partii!
Liczba postów: 1,015
Imię: Tak
Pojazd: Inny
|
Golf+ jest na tej samej płycie (nie wiem dokładnie jak to się nazywa) co touran, miejsca z tyłu jest, tylko bagażnik... jeśli miałbyś kupować golfa 4, to tylko kombi (mam i miejsca trochę jest, mniej niż w passacie, ale jednak jest) jak uda ci się trafić ładnego i nie kręconego z 1.9 TDI (życzę powodzenia ) to tylko dbać, my mamy takiego golfiaczka, ma już 300.000km, i większych z nim problemów nigdy nie było (podstawa to wymienianie na czas olejów itp.) lub tourana (Józek już wcześniej napisał) też z 1.9 TDI (Jak już passat się skończy, a dokładnie jego podłoga to na Tourana zmieniamy). Scenic, nie wiem jak z wersją przed liftową, ale odradzam po liftową 1.6 dCi (wgl odradzam silników 1.6HDI) Ponieważ mój wuja ma Scenica 1 po liftową i przy ok.200.000km 'wypluł' mu panewki. A może Citroen Picasso 1?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-11-2017 17:56:56 przez kacperszkudlarek.)
|
|
30-11-2017 17:49:48 |
|
|
Marwerick
Mechanik
Liczba postów: 1,866
Imię: Zbigniew
Pojazd: Inny
|
(30-11-2017 17:49:48)kacperszkudlarek napisał(a): Golf+ jest na tej samej płycie (nie wiem dokładnie jak to się nazywa) co touran, miejsca z tyłu jest, tylko bagażnik... jeśli miałbyś kupować golfa 4, to tylko kombi (mam i miejsca trochę jest, mniej niż w passacie, ale jednak jest) jak uda ci się trafić ładnego i nie kręconego z 1.9 TDI (życzę powodzenia ) to tylko dbać, my mamy takiego golfiaczka, ma już 300.000km, i większych z nim problemów nigdy nie było (podstawa to wymienianie na czas olejów itp.) lub tourana (Józek już wcześniej napisał) też z 1.9 TDI (Jak już passat się skończy, a dokładnie jego podłoga to na Tourana zmieniamy). Scenic, nie wiem jak z wersją przed liftową, ale odradzam po liftową 1.6 dCi (wgl odradzam silników 1.6HDI) Ponieważ mój wuja ma Scenica 1 po liftową i przy ok.200.000km 'wypluł' mu panewki. A może Citroen Picasso 1?
1.6 DCI a 1.6 HDI to są zupełnie inne silniki także nie mieszaj w tej materii.
|
|
30-11-2017 19:04:59 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|