Romet T-1 Kopeerka ;)
|
Autor |
Wiadomość |
Koperek
Nowy
Liczba postów: 3
Imię: Kamil
Pojazd: Romet 50-T-1
|
Romet T-1 Kopeerka ;)
Cześć wszystkim chciałbym wam przedstawić swojego Rometa T-1.
Historie z Romanem zacząłem 5 lat temu jak go dostałem od swojej schorowanej ciotki u której stał on w stodole ( to tak w skrócie bo historia jest dłuższa ale za dużo opowiadać) dopiero nie dawno po dłuższym postoju naszła mnie wena twórcza żeby się nim zająć i doprowadzić go do odpowiedniego stanu jezdnego.
Romet jest całkowicie oryginalny, nie jest zachowany w idealnym stanie ale trupem nie jest
Rzeczy które zrobiłem:
-Nowy kondensator
-Nowy gaźnik.
-Nowy kranik.
-Nowa linka gazu.
-Zrobiony mały remont, tłok + pierścienie.
A tu zdjęcia
Niestety Roman nie posiada papierów więc rzadko go użytkuje po drodze ale zdarza się
Na razie na Tyle, jak coś będę przy nim robił na pewno coś wrzucę Pozdrawiam wszystkich romeciarzy jakby ktoś miał dokumenty do T-1 to proszę o priv
|
|
02-09-2017 18:57:34 |
|
|
Pablo z Garażu
Pogromca korozji :D
Liczba postów: 166
Imię: Paweł
Pojazd: Inny
|
|
02-09-2017 20:03:03 |
|
|
Koperek
Nowy
Liczba postów: 3
Imię: Kamil
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Romet T-1 Kopeerka ;)
dzięki za zaoferowanie pomocy rafi, jak coś będę pisał To historia zaczyna się tak, będąc małym brządcem często jeździliśmy z rodzicami do Nowego Miasta nad Pilicą, tam mamy taką ciotkę i rodzine którzy tam często przebywają, powracając do sedna, ciotki mąż mój wujek miał włąśnie rometa t-1, ale żę on już był w podeszłym wieku to na nim nie jeździł. Jeżdząc tam zawsze z ojcem wyciągaliśmy romka ze stodoły i jeździliśmy po owej wsi, z wiekiem czasu sam na nim jeździłem, i tak z kazdą wizytą na wsi pewnego razu ciotka zaoferowała mi żebym go sobie wziął dla siebie i go wyszykował ( w momencie jak go zabierałem nie był na chodzie) przwieźliśmy go z ojcem w 2012r do nas do Piaseczna i tak stał, na początku jak przyjechał wymieniłem w nim pierścienie i tłok, potem go odstawiłem, i tak do teraz czyli do sierpnia 2017roku stał w garażu, aż w końcu naszła mnie wena żeby zrobić z nim porządek, i tak zrobiłem zakupy w miejscowym sklepie i zacząłem składać a z papierami to nie wiem, prawdopodobnie nie ma gdzieś przepadły, wujek już nie żyje ciotka tez jest już starszą osobą więc wątpie żeby cokolwiek pamiętała na ten temat. Myślę że moja historia nie jest zbytnio haotyczna
EDIT: Z tego co teraz sprawdziłem jest to rocznik 81
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-09-2017 20:25:27 przez Koperek.)
|
|
02-09-2017 20:20:16 |
|
1 osoba postawiła piwo Koperek za ten post:1 osoba postawiła piwo Koperek za ten post.
Pablo z Garażu (09-02-2017)
|
Suwmiarka
Komarowiec
Liczba postów: 521
Imię: Rafał
Pojazd: Inny
|
RE: Romet T-1 Kopeerka ;)
Zawsze można poczekać te kilka lat, jak skończy 40 lat to nie potrzebuje ciągłości OC.
Z resztą jak daje się odczuć zaakceptowałeś brak dokumentów, więc pozostaje cieszyć sie jazdą i samym faktem posiadania tego Rometa
Bez numerów rejestracyjnych trudny temat.
Z resztą jeśli właściciel prawny nie żyje to też będzie ciężko. Tobie nie udzielą informacji, bo jest ochrona danych osobowych i te sprawy.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-09-2017 20:38:00 przez Suwmiarka.)
|
|
02-09-2017 20:35:42 |
|
|
JGNZM
Chartełowiec
Liczba postów: 1,247
Imię: Mikołaj
Pojazd: Romet Chart
|
|