Ogarek 205 '89 by Majerano - czerwona strzała :D
|
Autor |
Wiadomość |
komarinho
długodystansowiec
Liczba postów: 552
Imię: Paweł
Pojazd: Romet Ogar 200
|
|
16-04-2017 08:44:58 |
|
|
Jaro5
Praktykant
Liczba postów: 466
Imię: Jarek
Pojazd: Romet Pony
|
|
16-04-2017 10:21:21 |
|
|
Majerano
Technik
Liczba postów: 571
Imię: Przemek
|
RE: Ogarek 205 '89 by Majerano - czerwona strzała :D
Hmm, jak go znalazłem?
Jakieś 3 lata temu bardzo chciałem mieć Komarka to dziadek mi powiedział że ten i ten może mieć [samych Ogarów to coś z 5 w okolicy jeszcze jest].
To poszedłem, obejrzałem sprzęt, zaproponowałem coś ale pan powiedział że sprzeda jak mu się koło przebije . Gdy miałem już Rometa to tam dość często przejeżdżałem i się zatrzymywałem żeby wymienić kilka zdań Nawet mu przy tym Ogarku trochę pomagałem, a to gaźnik przeczyściłem a to stopki prostowałem - taka bezinteresowna pomoc Pan widział moje zaangażowanie w ratowaniu Rometów i niedługo przed śmiercią powiedział wnuczce że jakby mu się umarło to ma mi dać swoje moto Wnuczka niedługo po pogrzebie zadzwoniła do mojej mamy że taka była wola jej dziadziusia i jak chcemy to możemy go wziąć za symboliczne 20 ziko. A motorower na szczęście był zarejestrowany na jego zięcia wiec żadnego problemu z umowami nie było.
Kiedyś to były czasy! Teraz to w ogóle nie ma czasów!
16-04-2017 10:21:35 |
|
|
Jaro5
Praktykant
Liczba postów: 466
Imię: Jarek
Pojazd: Romet Pony
|
|
16-04-2017 10:25:41 |
|
1 osoba postawiła piwo Jaro5 za ten post:1 osoba postawiła piwo Jaro5 za ten post.
Majerano (04-16-2017)
|
Majerano
Technik
|
Wgl to dzięki za dobre słowa
Pogoda trochę pokrzyżowała moje plany (miało być mycie, czyszczenie i pucowanie ) no ale tak to już niestety bywa...
Jak na razie wymieniłem zmieniacz biegów, niestety na starszy typ ale lepsze to niż ciągle wypadająca kulka
Co jeszcze do roboty: na pewno wymiana lampy, stopki są pęknięte i krzywe wiec albo spawanko albo wymiana , tłumik z pędzla malowany i ma trochę dziury przy mocowaniu nie wiem czy nie lepiej będzie kupić jakąś używkę w dobrym stanie niż do od nowa malować itp.
Poza tym może jakieś drobne poprawki stylistyczne typu nowe gumy, naklejki na schowek i gdyby się trafił jakiś bagaj w bdb stanie to chętnie bym kupił (mój z pędzla malowany).
I tak zdjęcia są z 21 kwietnia, nie z grudnia...
I dlaczego kolanko tak przebarwia
21-04-2017 17:38:21 |
|
|
Majerano
Technik
|
10-06-2017 18:50:19 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|