Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Kadet-kola-naprawiac czy kupic nowe?
|
Autor |
Wiadomość |
nofack
Banned
Liczba postów: 680
Imię: mm
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Romet Kadet-kola-naprawiac czy kupic nowe?
A gdybym kupil takie piasty : http://allegro.pl/show_item.php?item=6164164190 one sa po szkielkowaniu, co o tym sadzicie ? W oryginale po szklielkowaniu w raz z deklami orginalnymi , czy lepiej swoje rozebrac wyczyszcic papierem sciernym, i drucianka , tylko w mojej tylnej jeden otwor na srube mocujaca zebatke mam rozwalony i trzeba by gwintowac i nie wiem co z tym robic...co wy proponujecie ?
|
|
06-05-2016 12:20:49 |
|
|
nofack
Banned
Liczba postów: 680
Imię: mm
Pojazd: Romet Komar
|
Koszt podobny mnie wyjdzie, bo musze zawiesc do szkielkowania je az za krakow. Czekac tydzien i potem znowu jechac i je odebrac takze koszt paliwa tez musze wpliczyc w to :/
A mam takie pytanie a propo tych gdyvym je kupil : http://allegro.pl/komar-romet-motorynka-...64190.html
to te piasty sa pod lozyska czy pod wianki ? Bo moje sa pod lozyska , i zakupilem juz nowe lozyska do moich ale czy te piasty nadadza sie pod lozyska ? Bo widac jak by onebyly przytstosowane pod wianki bo maja takie polokragle miski w srodku bebna...?
|
|
09-05-2016 11:39:15 |
|
|
Quake96
Pyr pyr, wrum, wrum :D
Liczba postów: 2,755
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Ta piasta z allegro jest pod wianki. Ktoś kto to "czyścił" nie pomyślał żeby wybić miski i teraz zapewne nadają się one do d... Nawet jeśli nie, to wianki to porażka, wierz mi. Przeróbka akurat przedniego koła na wianki to kolejne koszta bo trzeba kupić łożyska (przy przeróbce stosuje się łożyska tylnego koła a nie przedniego), ośkę tylnego koła i jeszcze ją toczyć na wymiar. Nie komplikuj sobie życia.
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
09-05-2016 14:52:33 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|