Fiat Cinquecento 1.2 SX #2
|
Autor |
Wiadomość |
Simon
Ogarnięty Chartcore
Liczba postów: 1,454
Imię: Szymon
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Fiat Cinquecento 900 SX #2
Niet, auto ma zostać na dłużej, po obliczeniu podtlenek elpidżi, będzie mi się zwracał po roku czasu.
Jako że pieniądze lubią się rozchodzić, to będzie też jakaś inwestycja w tańsze jeżdżenie, i lepsze wyrywanie lasek .
Nie wiem co prawda jeszcze, co w przypadku wpakowania silnika 1.2, no ale czas pokaże.
No i Jurek wspominał kiedyś, że do tłumika z kanta, lpg jest idealne.
To rozwiewa moje wszelkie wątpliwości.
Mój Romet Chart 70ccm
"Śpieszmy się kochać Motóry polskiej produkcji - Tak szybko odchodzą"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-03-2016 15:13:39 przez Simon.)
|
|
20-03-2016 15:11:36 |
|
|
jurek_j
Technik
Liczba postów: 830
Imię: J
Pojazd: Romet Kadet
|
RE: Fiat Cinquecento 900 SX #2
(20-03-2016 15:11:36)Simon napisał(a): No i Jurek wspominał kiedyś, że do tłumika z kanta, lpg jest idealne.
Źle mnie zrozumiałeś.
Robiłem jakiś czas temu 125p z LPG, w którym to na gazie fajnie ten kant pierdział, świetna konfiguracja zasilania i tamtego tłumika. Ale czy tak w każdym wydechu końcowym będzie - tego to nie wie nikt.
A dwa. Nie masz obowiązku przerejestrowania auta po kupnie. Masz obowiązek zapłacić podatek jak na umowie kwota jest >1000zł i powiadomić WK o zmianie właściciela. Ale że państwo jest pazerne na Twoje 200zł, to od razu przerejestrowanie podrzuca. Kary za niezgłoszenie nie ma. Na przeglądzie kto jest właścicielem w dowodzie diagnosty nie interesuje, OC kupujesz na umowę kupna-sprzedaży, a jak zdjęcie ktoś zrobi i wysłałby do poprzedniego właściciela, to on przecież też ma umowę K-S...
Tak w moim 125p powinienem mieć dwa razy zmieniane blachy, raz jak odkupiła auto od ojca moja siostra, a rok później jak ja z ojcem odkupiliśmy od niej gablotę. ~350zł i parę godzin psu w d..., szkoda gadać.
Jawę 250 do tej pory mam na czarnej blaszce i nic mnie nie przekona do przerejestrowania. Za ładna jest, żeby ją porzucać na rzecz białego syfu.
A co do LPG i zarzekania się że nie opłaca się - tak to bywa, jak samemu za swoje się tankuje, nagle kalkulator pokazuje o dziwo inne, choć takie same wartości...
|
|
20-03-2016 16:51:57 |
|
|
Tomasso94
Przebiegły Administrator :D
Liczba postów: 4,036
Imię: Tomasz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
|
20-03-2016 21:57:36 |
|
1 osoba postawiła piwo Tomasso94 za ten post:1 osoba postawiła piwo Tomasso94 za ten post.
Simon (03-21-2016)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|