Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Jubilat '76 by wnusiu94
|
Autor |
Wiadomość |
wnusiu94
Moderator Działu Rowerowego
Liczba postów: 3,184
Imię: Adam
Pojazd: Romet 50-T-1
|
Romet Jubilat '76 by wnusiu94
Przedstawię Wam moje dzisiejsze znalezisko złomowe. Pojazd, o którym nie śmiałem nawet marzyć. Słowem - chyba mój najlepszy rower wszechczasów. Od początku. Od tego modelu zaczęła się moja miłość do Rometów, kilka lat temu. Żaden nie podobał mi się tak bardzo, jak Jubilat pierwszej serii. Niestety - nie miałem szczęścia do tak starych Jubilatów, dlatego zdobyłem nowszego. A teraz słowo o rzeczonym egzemplarzu. Składak jakieś kilka tygodni temu stał na tablicy z ceną 100zł. Kwota była zaporowa, niestety musiałem o nim zapomnieć. Kilka dni później ogłoszenie zniknęło i myślałem że to już koniec. Jak bardzo się myliłem, przekonałem się dzisiaj. Romet został przyniesiony na stracenie na skup złomu, na którym robi mój kolega (ten sam od Wigry za 20zł). Tylko i wyłącznie dzięki niemu udało mi się go zdobyć, ponieważ w ogóle nie był planowany do sprzedaży.
Wymaga gruntownego remontu.
Lakier i naklejki zachowały się w niezłym stanie.
1976. Chyba sam w to nie wierzę.
Chyba najlepszym elementem roweru jest koszyczek. To przecież gondola z wózka sklepowego. W planach jest mały remont. Podoba mi się taki, jaki jest więc przejrzę tylko dętki i pokasuję ewentualne luzy. Postaram się zdobyć oryginalne siodło, koszyczek i pedały (jest to chyba wyrób Spółdzielni Inwalidów "Września", miałem podobne w Perle) zostają.
Prawda, że jest świetny?
Legenda nie umiera nigdy. | Różowy Składak - Zapraszam!
|
|
23-12-2013 22:16:44 |
|
|
van de loro
Uczeń
Liczba postów: 232
Imię: Marcin
Pojazd: Inny
|
|