Ogar 200 - czy warto?
|
Autor |
Wiadomość |
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Ogar 200 - czy warto?
(14-12-2013 22:56:19)Aleksander1112 napisał(a): Latos, dlatego ten Romet/Router mi przypadł do gustu. Jest to chyba nieco lepsza jakość niż kible za 1600 zł nowe.
Ta sama jakość. One z Chin przyjeżdżają, dostają na miejscu naklejkę i idą do TESCO.
Co do złodziejstwa-poza fabrycznymi można poszukać dodatkowej blokady, może w okolicach są jakieś garaże i ktoś za symboliczną kasę kącik odstąpi.
KLIKNIJ TUTAJ I POMÓŻ W OPŁACENIU SERWERA !
|
|
14-12-2013 23:12:36 |
|
|
Sr-ka
Praktykant
Liczba postów: 363
Imię: Łukasz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Bierz chińskiego kibla jeżeli ma ci służyć do jazdy po mieście. Ja ostatnio kupiłem od kolegi zipp'a za 600zł, ma 4k naganiane więc zrobiłem mu przegląd (olej, gaźnik,zawory itp) i śmiga jak trzeba. Mocy nie ma ? Hmm ostatnio tak myślałem stanąłem na asfalcie hamulec przód na max , położyłem się na kierownicy i gaz do opory. Po 7sek dymek już zaczął lecieć z oponki ale ze szkoda mi jej było to skończyłem jarać
Spalanie też ma dobre, tylko trzeba mieć zawory dobrze wyregulowane oraz co najważniejsze gaźnik. W tedy można zejść poniżej 2.5l/100km.
Kolega jeździł do szkoły też zipp'em to przy oszczędnej jeździe brał mu 2l
Jedynie na co trzeba uważać, to na to żeby przy skręcaniu plastików nie przekręcić śrubek bo później jest lipa
Większość ludzi mówi że Romety, Simsony, a nawet chińskie kible są awaryjne. Ja powiem krótko, tacy ludzie to typowe ''żydki'' bo chcieli by cały czas jeździć a nic nie wkładać kasy. A po czasie wszystko wychodzi, i nagle zdziwienie że musi włożyć kilkanaście stów.
Stare dobre czasy...
Romet pony
Romet ogar 200
Aktualnie:
Simson Sr50 86r
Temat: http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=7475
|
|
14-12-2013 23:59:32 |
|
|
Aleksander1112
Nowy
Liczba postów: 17
Imię: Olek
Pojazd: Inny
|
Znam się co nieco na samochodach, ale fakt, na skuterach/motorach/motorowerach nie znam się w ogóle. No szrot to też nie jest, nie przesadzajmy, bo jednak jak na swój wiek jest w bardzo dobrym stanie.
Fajnie by było, jakby ktoś zaufany sprzedawał. Z tego co patrzyłem na allegro/tablicy, to ofert sensownych skuterów w cenie <2k zł praktycznie nie ma.
http://tablica.pl/oferta/kymco-activ-50-...9cb703d3dd - z tego co czytałem marka Kymco jest lepsza niż typowo chińskie.
|
|
15-12-2013 00:45:51 |
|
|
MrF4k
Daaaawwccaa
Liczba postów: 5,136
Imię: Karol
Pojazd: Romet Chart
|
Pisk opon słychać z dala ktoś na Charcie zapier**** !!!
Mam Rometa i dwa kaski więc wybiorę się na laski
(25-08-2011 00:10:48)soczek napisał(a): Rób na orginał. Tjunink to tylko młode oszołomy praktykują, a potem na stare lata i tak mądrzeją (wiem po sobie).
Działaj, pozdro !
|
|
15-12-2013 12:03:43 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|