Ogar 200 - czy warto?
|
Autor |
Wiadomość |
Linux
.
Liczba postów: 247
Imię: Kuba
Pojazd: Inny
|
RE: Ogar 200 - czy warto?
Po dotarciu, nigdy nie jeździłem inaczej niż z manetką do oporu Wszystko zależy od sprężynek na sprzęgle, filtra powietrza, gaźnika, stanu memdrany regulacji. Jak masz dobra wkładkę do seryjnego filtra, dobrze wyregulowany seryjny gaźnik, stosunkowo miękkie sprężynki (niskie obroty startu) to 3,5 litra, jeżdżąc w pojedynkę to jest max. Jak śmigałem z dziewczyną to zdażało się nawet 4,5l, ale to już inna sprawa.
Mikołaj, tak szczerze, miałeś jakiś pojazd z Minarelli Horizontalem na serii, albo ma jakiś Twój znajomy ? Czy czerpiesz informacje z internetu ? Zauważ, że te sk.utery bardzo często są tuningowane (SR'ka, Aerox) ze względu na ogromne możliwości tego silnika i wiele osób robi to półśrodkami i potem leci opinia o koszmarnym spalaniu.
Ja Was nie chcę przekonywać czy coś. Po prostu miałem 2 lata przeszło SR'ke, jeździłem strasznie dużo i wiem jak było. Nie musicie mi wierzyć. Naprawdę ciężko jest spotkać ten silnik na serii, ale jak się trafi to jest świetny pod każdym względem.
W internecie jest mnóstwo opinii, że Ogar 200 pali 5 litrów. A wielu użytkowników z forum którzy potrafią go wyregulować wyśmieje te osoby.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-12-2013 20:16:21 przez Linux.)
|
|
14-12-2013 20:11:34 |
|
|
BigSoft
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 1,004
Imię: Przemo
Pojazd: Romet Chart
|
Linux napisał(a):W internecie jest mnóstwo opinii, że Ogar 200 pali 5 litrów. A wielu użytkowników z forum którzy potrafią go wyregulować wyśmieje te osoby.
No jasne, masz rację. Miałem Ogara 200, mam Jawę 50 i owszem oba 223 od 3 do 3,5 litra łykały, ale żeby 5? Nigdy.
Ogarek 200 fajna maszynka, ale 1800zł to można dać, ale za Charta albo Simsona, ale nie za Ogara. Nie ta półka.
citroen-XM.pl
|
|
14-12-2013 20:50:26 |
|
|
Magister
Technik
Liczba postów: 572
Imię: Bartek
|
|
|
14-12-2013 21:24:51 |
|
|
Linux
.
Liczba postów: 247
Imię: Kuba
|
Bardzo ciężko coś tak 'na szybko' wyłapać sensownego.
Jeżeli nie chińczyk i 2T - to szukaj do 2000 roku jak najbardziej seryjnego. Wtedy do 2000zł coś kupisz.
Tak na szybko - trochę nowsze (nowa buda)- opis obiecujący: http://tablica.pl/oferta/aprilia-sr50min...db24ef3f2.
Co do chińczyka to obojętnie jaki 4T - nie znam się na tym zbytnio. Najlepiej 1 właściciel w wieku powyżej 18 lat Z jakimiś dokumentami co było robione etc.
Pisze o chińskim 4t - bo pali mało. Osiągi nie są zbyt powalające, ale jakoś to jeździ. Silnik trochę bardziej skomplikowany niż 2T, ale mniej wysilony - teoretycznie dłużej wytrzyma.
Wyżej podane Vespy też będą OK To już kwestia co lubisz.
Może pomyśl o nowym chińczyku ? Cenowo nie wyjdzie źle, a masz zawsze jakiś tam serwis, gwarancję i pomoc.
Znalazłem jeszcze jedną F12 - http://tablica.pl/oferta/skuter-malaguti...164db1a2d8 widać, że seria. Żaden dzieciak raczej na tym nie szalał bo nie ma pierdyliarda naklejek etc.
Ale naprawdę ciężko tak coś znaleźć bo niby ok opis ina zdjęciach, a jak się pojedzie obejrzeć to ma się ochotę obić twarz właścicielowi i zabrać pieniądze za drogę
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-12-2013 21:33:30 przez Linux.)
|
|
14-12-2013 21:26:25 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
|
14-12-2013 22:14:10 |
|
1 osoba postawiła piwo nie_mientki za ten post:1 osoba postawiła piwo nie_mientki za ten post.
Aleksander1112 (12-14-2013)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|