Romet Polo.
|
Autor |
Wiadomość |
gt10r5
Uczeń
Liczba postów: 144
Imię: Michał
Pojazd: Romet Ogar 205
|
Romet Polo.
Witajcie.
Chciałbym przedstawić romecika, którego w dniu swoich dwudziestych urodziń kupiłem od Michała z Raciborza.
Polówka dużo lepiej na zdjęciach wyglądała w ogłoszeniu niż w realu, kilka czesci jak stopka, klamka przedniego hamulca, licznik brakuje. Ma na sobie kilka warstw farb olejnych różnych kolor. Początkowo był chyba jasnozielony, poźniej żółty a teraz czerwony. Ogólnie trzeba malować. Tutaj od razu pytanie mam jakie były orginalne barwy. Byly jakieś bikolory? Ma być zrobiony na oryginał więc i kolor musi być oryginalny.
Szprychy zardzewiałe ale na ramie rdzy prawie nic
Pierwsze moje zdanie jak go zobaczyłem to: jaki on mały. Koła 16" i jednomiejscowe siedzisko robią swoje. Apropo siedziska to mała ciekawostka albo po prostu niedokręcone śruby. Jak się poruszy tą obejmą chromowaną do tyłu to całe siedzisko idzie do tyłu - jakaś regulacja.
Cena? Tak jak na ogłoszeniu. Nie targowałem się bo jak przekręciłem kranik, przelałem gaźnik i kopłem to się mile zaskoczyłem. Z siłą niemowlaka kopnięcie i do tego na zimnym za pierwszym razem zapalił i chodzil bdb.
Jeszcze tylko wymienić przednią żarówke, zrobić przedni hamulec, stopke i podnóżki porządnie i idzie pojeździć
Z tego wszystkiego sprawiłem sobie drugi prezent. Porządny kask nowy LS2 z otwieranym przodem blendą i w ogóle taki fajny
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-11-2013 20:42:08 przez gt10r5.)
|
|
14-11-2013 20:27:44 |
|
|
kamil97
Początkujący
Liczba postów: 1,709
Imię: Kamil
Pojazd: Inny
|
|
14-11-2013 20:43:57 |
|
|
gt10r5
Uczeń
|
|
14-11-2013 20:48:07 |
|
|
kamil97
Początkujący
Liczba postów: 1,709
Imię: Kamil
Pojazd: Inny
|
RE: Romet Polo.
Ogólnie to nie jest źle.
Malowanie, odnowa chromów i bd ładne polo
Na twoim miejscu szukał bym wysokiej kierownicy.
Powodzenia w remoncie.
Moja skoda octavia I 1.8 SLX
|
|
14-11-2013 20:54:04 |
|
|
gt10r5
Uczeń
|
RE: Romet Polo.
Marex ta kierownica mi pasuje ale jeśli gdzieś znajdę wysoką to ją wezmę.
Ponawiam pytanie związane z kolorami farb, ori malowań rometów polo. Jeżeli ktoś wie lub ma gdzieś listę kolorów to bardzo proszę o wklejenie tu lub na pm.
Jako, że mój ma tam dystans zamiast slimaka to muszę go kupić by licznik działał.
Znalazłem taki tani ślimak:
http://allegro.pl/romet-ogar-slimak-licz...78036.html
Podszedłby do mojego polo?
Z postępów przy polówce to obróciłem do góry kołami motorek by popracować nad podnóżkiem. Okazało się, że poprzedni właściciel przykręcił nieco z tyłu niż na śrubie z silnika. Efekt: w połączeniu z odsuniętym siedzeniem siedzi się bardzo wygodnie
Chociaż i tak trzeba naciągnąć tylne zaciski i wymienić pręt bo ten cały powyginany i zardzewiały.
Jakie macie patenty na odnowienie chromu na felgach oraz jak doprowadzić zardzewiały szprychy do normalności?
Tak pytam czy coś się z nimi da zrobić czy tylko wymiana i przeplatanie do nowej obręczy i sprych.
|
|
17-11-2013 18:53:11 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|