| 

Ocena wątku:

- 1 głosów - 5 średnio

- 1

- 2

- 3

- 4

- 5

| 

Romet Kalina by wnusiu94

| 

| Autor | 
			Wiadomość | 

wnusiu94 

Moderator Działu Rowerowego 

Liczba postów: 3,184 
Imię: Adam 
Pojazd: Romet 50-T-1 

| 

Romet Kalina by wnusiu94 

Było piękne lato, choć czasem padało, dużo wina się piło i masę Rometów kupowało. Niedziela, targowisko. Ujrzałem ten rower z przyczepioną kartką 45zł. Przypatrzyłem się dokładnie - moim oczom ukazał się pegaz Rometa. Pomyślałem - po co mi ten złom. No bez przesady. Wróciłem i do domu i przez tydzień modliłem się do wszystkiego, do czego się tylko dało, żeby znów przyjechał na plac oraz zastanawiałem się "Dlaczego ja go nie kupiłem?!". Kolejna niedziela - lecę jak poparzony w miejsce, gdzie stał tydzień temu. Jest! 
- Panie, (pokazując na rower) 40zł dam. 
- Zabieraj Pan.

Pierwsza myśl - co ja zrobiłem? Kupiłem damkę. A z resztą, będziemy jeździć.

Na zdjęciach tego nie widać, ale ten rower był tak bardzo zużyty, że praktycznie ledwo jechał. Pierwszym i ostatnim krokiem w pracach było wywalenie tego czegoś z tyłu, co udawało bagażnik. Zakupiłem na placu oryginalny od Waganta. Następnym krokiem był ... zakup Jubilata i Kalina poszła w odstawkę. Postanowiłem się jej pozbyć. 

Tak wyglądała tuż przed sprzedażą (no prawie, siodełko jeździ we Flamingu). Zdjęcia ukradłem sam sobie.
Pewnego pięknego dnia przyjechał do mnie starszy Pan i zabrał rower. I tu jak gdyby nigdy nic, urywa się jej historia. Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś zobaczę ją na osiedlu.

Legenda nie umiera nigdy. | Różowy Składak - Zapraszam! 

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-01-2013 01:38:27 przez wnusiu94.)

|  

| 

| 11-01-2013 01:28:15 | 

| 

| 

Użytkownicy przeglądający ten wątek:     1 gości

| 

|