Drugi Ogarek do kolekcji!
|
Autor |
Wiadomość |
Kokuś
Ogarowiec
Liczba postów: 156
Imię: Łukasz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Drugi Ogarek do kolekcji!
Hej . Miałem dodać to wcześniej ale nie miałem weny hehe
W moim ogarku posypał się automat , więc telefon do wujka "Wujek przywieś mi silnik do mojego ogarka" odpowiedz była "Jutro przywioze" . A więc ja czekam na ten silnik a wujek dzwoni, "Otwórz brame bo to jest za ciężkie" , yyy.... aha...., silnik jest ciężki...., dobra pomińmy , wujek otwiera samochód a tam ....
silnik , a obok? Rama z papierami . Rama ma kierownice , przednie amorki , stopki centralne , no praktycznie nie ma tylko baku i tylnych amortów i koła , lecz bak załatwię , amorty wujek ma w garażu więc się znajdzie , a koło tylne też ma , a więc można powiedzieć że kolejny ogarek . A silnik nie ma cylka i głownicy , ale mój i ten silnik są już rozpołowione (W moim remont generalny się szykuje) , na pierwszy rzut oka wszystko git , wał nie ma luzów , więc silnik jeździł do końca , słyszałem nawet że leciał wujaszek tym silnikiem aż 65km/h Sam Ogarek , albo rama , jak kto woli , jest z 86 roku . Dobra starczy tego opisywania , zdjęcia zapodam , za parę dni , chyba że dam rade zrobić zdjęcie , bym dał odrazu ale palec nie domaga (wybity, skręcony i wygięty=szyna ) Ogar dostanie bak na początku 2013 najprawdopodobniej w styczniu od kumpla , i powoli będą się pracę ciągły Mam taką nadzieje hehe
Moje pojazdy:
-Ogar 200 1983'
-Ogar 200 1986'
-Ogar 205 1986'
-Romet 50 T-197x'
22-12-2012 18:02:38 |
|
|
zigu98
Praktykant
Liczba postów: 366
Imię: Grzegorz
Pojazd: Inny
|
|
22-12-2012 18:04:11 |
|
|
Kokuś
Ogarowiec
Liczba postów: 156
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Drugi Ogarek do kolekcji!
K-Boom ! Prace ruszyły Jako iż mój Romcio już chodzi , czas zabrać się za drugiego Dobra , konkretnie , dziś szykuje się matowanie całego ogara , w sobote będzie bak,siedzenie i amorty Od kumpla Ogar będzie malowany podkładem , ileś tam warstw szpreju , a i na koniec z dwie/trzy warstwy lakieru bezbarwnego , a sprey i inne rzeczy do malowania , będe brał z najwyższej półki , mam nadzieje że dobrze wyjdzie , ogarek będzie malowany na czarno/niebiesko . Mam nadzieje że szprej nie będzie odchodził W najgorszym wypadku pozostanie mi lakiernik Tak i tak silnika jeszcze nie ma... więc można wszystko robić Jest czas.... A co do silnika to zawitał w moim romku Tyle że po remoncie generalnym , praktycznie od niego są tylko kartery , silnik kupie najprawdopodobniej na wiosne , więc podejrzewam że na przełomie kwiecień/maj motor będzie skończony
Moje pojazdy:
-Ogar 200 1983'
-Ogar 200 1986'
-Ogar 205 1986'
-Romet 50 T-197x'
25-01-2013 12:10:21 |
|
|
Sr-ka
Praktykant
Liczba postów: 363