|
|
witam wszystkich
|
| Autor |
Wiadomość |
kuba_ogarek 200
Nowy

Liczba postów: 4
Imię: Jakub
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: witam wszystkich
(Wczoraj 22:13:08)Bob_Harley napisał(a): identyczny jak mój xD ten gaźnik to planujesz PZ19 wrzucić? bo ja wlasnie taki mam i póki co to nawet sie sprawdzał tylko dysze trzeba duże dobrać
taki zamówiłem
króciec przerabiałeś stary czy zamontowałeś inny?
bo zamówiłem zestaw z króćcem ale nwm czy się wpasuje bo zagięty jest
z czego dobierałeś dysze?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj 23:10:21 przez kuba_ogarek 200.)
|
|
| Wczoraj 22:56:40 |
|
|
Bob_Harley
Technik

Liczba postów: 664
Imię: Bob
|
króciec sobie dokupiłem do PZ19 taki żeby był wygięty w miare pod kątem 90 stopni (różne są te króćce, trzeba patrzeć po zdjęciach), potem go podpiłowałem żeby pasował do cylindra jafki i wyszło całkiem spoko - trzyma sie fajnie na szpilkach i uszczelka ładnie też przylega, a co do dysz - te zamówiłem raz z allegro, a potem drugi pakiet z Amazona, trzeba zwrócić uwage żeby sie gwint zgadzał i zeby te otworki w dyszach co są wzdłuż rurki miały odpowiedni wzorek (takie jak fabryczne dysze od zamówionego PZ19), ogółem jest troszke roboty, ale wole takie rozwiązanie 100 razy bardziej niż pakowanie jakiegoś AMALa czy innego BVF z simsona z króćcem przerabianym po tysiąc razy albo wręcz spawanym bo nie idzie dostać takiego gotowca, no i cena - ja za swoj zestaw dałem ok. 100zł i do tego ten komplet dysz za jakieś 20zł, gdzie niektorzy pakują gaźniki za kilka stów i nie ma żadnego efektu, no i jeszcze jedna zaleta - te skuterkowe chińskie gaziory są niemal hermetyczne tj. nie ma opcji żeby coś z nich pociekło i nie potrzeba okapnika
|
|
| Dzisiaj 02:10:59 |
|
|
kuba_ogarek 200
Nowy

Liczba postów: 4
Imię: Jakub
|
(Dzisiaj 02:10:59)Bob_Harley napisał(a): króciec sobie dokupiłem do PZ19 taki żeby był wygięty w miare pod kątem 90 stopni (różne są te króćce, trzeba patrzeć po zdjęciach), potem go podpiłowałem żeby pasował do cylindra jafki i wyszło całkiem spoko - trzyma sie fajnie na szpilkach i uszczelka ładnie też przylega, a co do dysz - te zamówiłem raz z allegro, a potem drugi pakiet z Amazona, trzeba zwrócić uwage żeby sie gwint zgadzał i zeby te otworki w dyszach co są wzdłuż rurki miały odpowiedni wzorek (takie jak fabryczne dysze od zamówionego PZ19), ogółem jest troszke roboty, ale wole takie rozwiązanie 100 razy bardziej niż pakowanie jakiegoś AMALa czy innego BVF z simsona z króćcem przerabianym po tysiąc razy albo wręcz spawanym bo nie idzie dostać takiego gotowca, no i cena - ja za swoj zestaw dałem ok. 100zł i do tego ten komplet dysz za jakieś 20zł, gdzie niektorzy pakują gaźniki za kilka stów i nie ma żadnego efektu, no i jeszcze jedna zaleta - te skuterkowe chińskie gaziory są niemal hermetyczne tj. nie ma opcji żeby coś z nich pociekło i nie potrzeba okapnika 
Zobaczę jak przyjdzie może uda się przerobić stary króciec lub dorobić redukcję a jak nie to poszukam jakiegoś żeby dało się go przerobić też uważam że jak robi robotę to szkoda przepłacać
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Dzisiaj 02:25:47 przez kuba_ogarek 200.)
|
|
| Dzisiaj 02:24:51 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|