| 

Ocena wątku:

- 0 głosów - 0 średnio

- 1

- 2

- 3

- 4

- 5

| 

Romet Sport

| 

| Autor | 
			Wiadomość | 

Crisso 

Nowy 

Liczba postów: 109 
Imię: Karol 
Pojazd: Inny Romet 

| 

RE: Romet Sport 

(29-03-2015 19:57:40)jachunakole napisał(a):  nie_mientki  prawidłowa odpowiedź   
Cekawostka akurat w tym rowerze to pedały które są sygnowane nalepką Andrzej Buchczyk, a na pewno są z przed 90 lub 91 roku bo juz takie widzialem. 
Rama jest juz wypiaskowana czeka aż będe miał czas na malowanie, osprzęt wyczyszczony i wypolerowany koła też zaplecione odczyszczone nie ma śladu rdzy i zaplecione na nowych szprychach. Problem jest taki że nigdy nie malowałem w metaliku, ale zobaczymy jak pójdzie chyba że ktoś zapoda mi kolor który nie był w metaliku a wystepował w tym modelu (oprócz tego filetoworóżowego bo że takie były to wiem) 
Metalik chyba był standardem, ja mam "na warsztacie" wersję czerwoną / bordo:
 Romet Sport
Przy okazji zapytam jak Ci się udało przygotować cały osprzęt w tydzień (czyszczenie, szlifowanie, polerka), że o ramie nie wspomnę ? Ja siedzę nad tym od 2 miesięcy i końca nie widać... Chyba, że miałeś naprawdę dobrą bazę. Mój Romet przestał w piwnicy 10 lat, widać to na zdjęciach. Zaznaczę, że staram się doprowadzić każdą część do stanu możliwie fabrycznego, ale coś może robię nie tak... ;-)

Pozdrawiam

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-04-2015 01:53:49 przez Crisso.)

|  

| 

| 08-04-2015 01:50:46 | 

| 

| 

Użytkownicy przeglądający ten wątek:     

| 

|