Jesteś nowy na forum? - Zachęcamy do przywitania się w dziale "Powitalnia" Smile

Zapraszamy na nasz oficjalny profil - facebook.com/ChlopcyRometowcy

Zachęcamy do zakupu forumowych kubeczków Smile Kliknij tutaj

Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 głosów - 0 średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem ze światłami
Autor Wiadomość
Dj.bimo Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 151
Imię: Przemek
Skąd: Okolice Gw
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #1
Problem ze światłami
Witam wszystkich mam taki problem z moim ogarem 205 bo po odpaleniu i włączeniu świateł sprzęt gasł albo przerywał ale częściej gasł ale na początku nie wiedziałem gdzie jest przyczyna bo przecież cały zapłon mam nowy wraz z fajką i świecą instalacje zrobiłem całą nową zostały tylko stare kable w środku co są w lampie mam ten nowy typ lampy (ale kiedyś parę lat wstecz też tak miałem przed generalnym remontem ale potem to ustąpiło)i po remoncie też wszystko działało tylko z czasem to się stało w necie wyczytałem że może być problem ze stacyjką więc kupiłem nową zamontowałem przy okazji zmieniłem kable w środku lampy na nowe i tu jest teraz problem bo po odpaleniu silnika świeci się cały czas przednia lampa tylna nie przełącznik długie krótkie nic nie daję przesunięcie stacyjką włącz światła albo zgaś silnik też nic nie daje tylko bez przerwy świeci przednia lampa.
01-07-2019 22:42:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Reklama
NoSeLatamTrochu Offline
Druciarz
*


Liczba postów: 968
Imię: Bartek
Skąd: Lublin
Pojazd: Romet Ogar 200

Forumowy Garaż: 2
Post: #2
RE: Problem ze światłami
zmniejsz przerwę na świecy i ustaw, ew zmniejsz przerwę na platynkach, dziwna rzecz w rometach a zazwyczaj pomaga Tongue

Kanał: ZeVet (http://bit.ly/zevetchan)
Instagram: bakista__ (http://bit.ly/bakista)
"Łączy ludzi trawa, dzieli ludzi siano."
01-07-2019 23:45:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Dj.bimo Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 151
Imię: Przemek
Skąd: Okolice Gw
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #3
RE: Problem ze światłami
Próbowałem z tą przerwą na platynkach odkręcałem tą śrubkę co ją trzyma i przestawiałem jak jest u góry to ma iskrę i pali a jak przesunę trochę na duł to już iskra raz jest a raz niema i nie odpala światła niema jedynie jak odłączę kable od silnika a jak przytkam jeden od gaszenia do silnika to od razu gaśnie.

Notatka od Dawdzio, 02-07-2019 22:58:37

Chłopie, litości. To naprawdę jest nieczytelne. Mało komu chce się przebijać przez taki zlepek słów. Podziel to na zdania lub chociaż używaj przecinków.

02-07-2019 22:20:13
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Dj.bimo Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 151
Imię: Przemek
Skąd: Okolice Gw
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #4
RE: Problem ze światłami
I dalej nic próbowałem też wsadzić z powrotem starą stacyjkę ale nic dalej świeci tylko przednia lampa non stop a tylna nie nawet stacyjka nie reaguje na gaszenie i włączanie świateł.
16-09-2019 23:42:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Dj.bimo Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 151
Imię: Przemek
Skąd: Okolice Gw
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #5
RE: Problem ze światłami
Ale tu cisza?
17-09-2019 22:36:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
NoSeLatamTrochu Offline
Druciarz
*


Liczba postów: 968
Imię: Bartek
Skąd: Lublin
Pojazd: Romet Ogar 200

Forumowy Garaż: 2
Post: #6
RE: Problem ze światłami
włączasz światła gaśnie ? zwarcie w kablach

Kanał: ZeVet (http://bit.ly/zevetchan)
Instagram: bakista__ (http://bit.ly/bakista)
"Łączy ludzi trawa, dzieli ludzi siano."
18-09-2019 00:25:51
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Dj.bimo Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 151
Imię: Przemek
Skąd: Okolice Gw
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #7
RE: Problem ze światłami
Nie po prostu odpale moto i przednia już świeci nic nie ruszam tylna nie świeci a jak próbuje przełączyć długie krótkie albo stacyjką przesunąć w prawo albo w lewo żeby zgaści to nic nie działa. w ogóle nie reagują.
18-09-2019 00:47:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
JGNZM Offline
Chartełowiec
Moderatorzy


Liczba postów: 1,243
Imię: Mikołaj
Skąd: Wielkopolskie
Pojazd: Romet Chart

Forumowy Garaż: 8
Post: #8
RE: Problem ze światłami
No to masz źle podłączone kable, proste jak drut. Schemat w łapę i jazda, nikt ci tu nie wywróży który kabel jest nie tak...

Heart Romet Charteł bogiem mym Heart
Cool Romet Traper nałogiem mym Cool
Big Grin CZ 3 5 0 zapiernicza tuż pod Z E R O Big Grin
W sensie zamyka licznik Tongue
18-09-2019 01:04:34
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
NoSeLatamTrochu Offline
Druciarz
*


Liczba postów: 968
Imię: Bartek
Skąd: Lublin
Pojazd: Romet Ogar 200

Forumowy Garaż: 2
Post: #9
RE: Problem ze światłami
bierzesz schemat i lecisz

Kanał: ZeVet (http://bit.ly/zevetchan)
Instagram: bakista__ (http://bit.ly/bakista)
"Łączy ludzi trawa, dzieli ludzi siano."
18-09-2019 15:18:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Dj.bimo Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 151
Imię: Przemek
Skąd: Okolice Gw
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #10
RE: Problem ze światłami
Miałeś racje znalazłem w necie ten schemat co na nim robiłem od podstaw instalacje (co na niej działał) i okazało się że w lampie miałem źle podłączone kable widocznie jak wymieniałem stacyjkę i zdejmowałem lampę to przy składaniu musiałem źle je wpiąć podłączyłem jak na schemacie ale po odpaleniu moto żadna lampa nie świeci nawet stacyjka nie reagują nawet po przesunięciu w prawo. motor nie gaśnie.
18-09-2019 16:06:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
NoSeLatamTrochu Offline
Druciarz
*


Liczba postów: 968
Imię: Bartek
Skąd: Lublin
Pojazd: Romet Ogar 200

Forumowy Garaż: 2
Post: #11
RE: Problem ze światłami
źle masz podłączone kable Wink

Kanał: ZeVet (http://bit.ly/zevetchan)
Instagram: bakista__ (http://bit.ly/bakista)
"Łączy ludzi trawa, dzieli ludzi siano."
18-09-2019 20:13:13
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Dj.bimo Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 151
Imię: Przemek
Skąd: Okolice Gw
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #12
RE: Problem ze światłami
Ale wcześniej korzystałem z tego schematu i na nim zrobiłem i wszystko działało.
18-09-2019 22:26:21
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
NoSeLatamTrochu Offline
Druciarz
*


Liczba postów: 968
Imię: Bartek
Skąd: Lublin
Pojazd: Romet Ogar 200

Forumowy Garaż: 2
Post: #13
RE: Problem ze światłami
no to może masz pprzerwany któryś kabel, coś zaśniedziałe, przepalone, coś nie łączy, zrób to na krótko i popsprawdzaj miernikiem

Kanał: ZeVet (http://bit.ly/zevetchan)
Instagram: bakista__ (http://bit.ly/bakista)
"Łączy ludzi trawa, dzieli ludzi siano."
20-09-2019 17:13:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Odrestaurator Offline
Majster
Moderatorzy


Liczba postów: 2,860
Imię: Szymon
Skąd: Knurów
Pojazd: Inny

Forumowy Garaż: 1
Post: #14
RE: Problem ze światłami
Może stacyjka skopana te nowe to w większości szmelc, nie tylko od ogara

Mój Simson

Sprzedam części Romet Simson itp - klik

YT: Wtunner
20-09-2019 19:34:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Dj.bimo Offline
Uczeń
*


Liczba postów: 151
Imię: Przemek
Skąd: Okolice Gw
Pojazd: Romet Ogar 205
Post: #15
RE: Problem ze światłami
No i kicha dalej nic w ogóle nie działa podłączyłem wszystko jak na schemacie (wcześniej na nim działał)nawet poszukałem innych schematów w necie i we wszystkich kable idą tak samo jak w tym co mam jak podłączyłem na krótko to świecą przednie i tylne światło a jak wyciągnę kable wszystkie z lampy i czerwony i niebieski kabel podłącze w środkowe wejścia to zapali się tylko przednia lampą i jak pod te kable wtedy przytkam probówkę to się świeci a jak podłącze kabel niebieski i czerwony w te miejsca jak jest na schemacie i przytka probówkę to też się zapali a na reszcie nie świeci probówka tylko zawsze na kablu czerwonym i niebieskim.
02-12-2019 23:05:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 





Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości


Forum by Tomasso94 2010 - 2020. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
POMÓŻ W UTRZYMANIU FORUM!

Zaloguj do Poczty
Kontakt | Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Usermap | Mapa użytkowników | Lista banów
 Witaj, Gość
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.


  

Hasło
  





Jednoślad miesiąca
Kwiecień - Bartek

Reklama


 Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

 Ostatnie wątki
Robaki ze złomu by joozek
Ostatni post: RaszkoV
Dzisiaj 01:23:14
» Odpowiedzi: 625
» Wyświetleń: 135872
Z ogarem 200 problemów ki...
Ostatni post: Dawdzio
Wczoraj 22:54:00
» Odpowiedzi: 1
» Wyświetleń: 29
Jest iskra, a nie odpala ...
Ostatni post: kamil9480
Wczoraj 20:03:47
» Odpowiedzi: 22
» Wyświetleń: 543
Okna kartery cylinder
Ostatni post: DumDum
Wczoraj 15:35:17
» Odpowiedzi: 2
» Wyświetleń: 78
Ogar 205 muli
Ostatni post: Szymon2004PL
Wczoraj 14:25:49
» Odpowiedzi: 8
» Wyświetleń: 110
Romet ogar 200 brak iskry
Ostatni post: Quake96
Wczoraj 11:56:03
» Odpowiedzi: 4
» Wyświetleń: 114
siemka
Ostatni post: pawel07
Wczoraj 11:37:42
» Odpowiedzi: 4
» Wyświetleń: 64
Części chart, motorynka
Ostatni post: lissu1
Wczoraj 05:58:38
» Odpowiedzi: 7
» Wyświetleń: 1238
Końcówka tylnego błotnika...
Ostatni post: lissu1
Wczoraj 05:55:19
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 279
Cewki iskrownika romet og...
Ostatni post: Taczkaa
28-05-2020 21:35:35
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 54
Peugeot 205 1.0B 45KM 4B ...
Ostatni post: klodian2002
28-05-2020 20:10:35
» Odpowiedzi: 21
» Wyświetleń: 5483
Jaki silnik 023 czy 019 i...
Ostatni post: Jarcio85
28-05-2020 19:37:42
» Odpowiedzi: 14
» Wyświetleń: 375
zapłon 12V chart
Ostatni post: Deecuu
28-05-2020 19:07:41
» Odpowiedzi: 13
» Wyświetleń: 623
Romet ogar 205 zalewa świ...
Ostatni post: kacperinjo
28-05-2020 18:15:01
» Odpowiedzi: 1
» Wyświetleń: 57
Części do automatu biegów...
Ostatni post: zmd-52
28-05-2020 16:27:06
» Odpowiedzi: 3
» Wyświetleń: 175

Reklama