Majkelowy 2350
|
Autor |
Wiadomość |
Majkel87
Nowy
Liczba postów: 5
Imię: Michał
Pojazd: Romet Komar
|
Majkelowy 2350
Cześć Wszystkim!
Chciałem przedstawić Wam swojego komara 2350 w którego posiadaniu jestem już jakiś czas ale dopiero teraz zapadła decyzja o jego odrestaurowaniu tak by cieszył oko jak za dawnych lat
Rocznik 1976 nabyty z dokumentami i zieloną tablicą. Widać że ktoś już próbował ratować kiedyś jego wygląd, lecz może nie do końca się to udało...
Jeśli chodzi o plany to na pewno zmiana kolorystyki, długi czas zastanawiał się nad odcieniem niebieskiego, aż w końcu wybrałem wiśnie Będzie ral 3005, chromy jak i plastiki zostaną odświeżone, wszystkie elementy tego wymagające wymienione
W miarę możliwości a przede wszystkim wolnego czasu, będę się dzielił z Wami postępami z prac, jednocześnie na pewno niejednokrotnie prosząc o pomoc czy sprowadzenie na odpowiedni tor, bo niespodzianek przy remoncie na pewno nie zabraknie
Zatem do dzieła
Na początek oczywiście rozbiórka, rekonesans części i dopracowanie ramy przed piaskowaniem i malowaniem. W pierwszej kolejności mocowanie tylnego wahacza do wymiany czyli dorobienie tulejki i wspawanie jej, przy okazji pojawi się tuleja stopki centralnej i wzmocnione zostaną spawy blach trzymających silnik.
Było tak
A tutaj przymiarka:
Jak dobrze pójdzie to jutro spawanie
|
|
04-12-2022 23:19:25 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|