Romet Chart 210 by Krycho
|
Autor |
Wiadomość |
Deecuu
Mechatronik
Liczba postów: 250
Imię: Paweł
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Romet Chart 210 by Krycho
|
|
01-04-2022 17:58:09 |
|
|
girondins
Nowy
Liczba postów: 10
Imię: Krzysztof
Pojazd: Inny
|
Hej. Niestety nie jest tak łatwo. Trochę sobie zażartowałem 1 kwietnia
Aktualnie jestem na duużo wcześniejszym etapie.
Mam zamontowane oba koła oraz silnik. Teraz zabieram się za schowki i elektrykę.
Także ten
A gum niestety nie mam oryginalnych więc zamontowałem z simsona.
|
|
03-04-2022 12:00:20 |
|
1 osoba postawiła piwo girondins za ten post:1 osoba postawiła piwo girondins za ten post.
Deecuu (04-03-2022)
|
girondins
Nowy
|
|
|
14-04-2022 09:19:42 |
|
|
girondins
Nowy
|
Powoli prace dobiegają końca. Zostało już tylko kilka szczegółów takich jak tabliczka rejestracyjna, guma kopki, chlapacz, pasek bagażnika, linka i podświetlenie licznika no, sygnał i lusterka ale z powodu nadejścia wiosny czasu na dłubanie w garażu jest coraz mniej i tylko czekam na jakieś deszczowe dni żeby to wszystko dokończyć.
Chart oczywiście jest już na chodzie, odbyłem nim kilka krótkich jazd próbnych i wszystko działa leczy wymaga drobnych regulacji np gaźnik (tylko czemu na regulację składu mieszanki jest wg mnie taki trudny dostęp, trzeba króciutki śrubokręt, w innych motorkach tak nie było). Światła, migacze, stop, wszystkie przełączniki działają i to mnie cieszy. Biegi wchodzą, amortyzatory ładnie amortyzują jak na taki motorek oczywiście.
Poniżej wklejam kilka zdjęć z prawie skończonego projektu, który zacząłem pod koniec października. Pracowałem praktycznie regularnie przez cały ten czas, niekiedy codziennie kilka godzin, niekiedy godzina, niekiedy kilka dni przerwy - raz więcej raz mniej. Wyszło tego prawie 7 miesięcy ale było warto. Nie spieszyłem się bo chciałem wszystko dopracować najlepiej jak potrafię.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-05-2022 11:06:25 przez girondins.)
|
|
25-05-2022 11:03:26 |
|
|
girondins
Nowy
|
Wakacje się rozpoczęły a ja mogę powiedzieć, że mój Chart jest gotowy. Przejechane już ok 120km i jedzie coraz lepiej. Zacząłem się coraz bardziej oddalać nim od domu, w zapasie oprócz narzędzi wożę drugą świecę i moduł
W dalszym ciągu będę szukał lusterek, może kiedyś jakimś cudem się coś trafi.
Jeszcze zostały takie drobnostki jak szukanie i zakup jednego korpusa kierunkowskazu (mój jeden ma ułamane miejsce gdzie przykręca się klosz) oraz musze naprawić jeden gwint dla mocowania pokrywy silnika na szczęście od strony magneta więc bez jednego nic się nie dzieje ale zestaw naprawczy mam już kupiony.
W każdym razie powyższe drobne braki nie przeszkadzają w wakacyjnym docieraniu silnika.
Apropos lusterek to znalazłem niedawno takie lepsze co ładnie i porządnie wyglądały ale miały gwint drobnozwojowy jak większość na allegro. W Charcie jest gwint M10x1.5 więc wybór lusterek jest niestety mocno ograniczony.
Poniżej wklejam kilka ostatnich fotek.
Tu jeszcze bez lusterek:
A tu już z lusterkami - niestety nieoryginalnymi.
|
|
27-06-2022 15:57:41 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|