Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Dzwoni coś z cylindra
|
Autor |
Wiadomość |
Norweski Zomowiec
Mechanik
Liczba postów: 1,786
Imię: Marcin
Pojazd: Inny
|
RE: Dzwoni coś z cylindra
Ale czy to spalanie sutkowe? czyżby?
cylinder i tłok mam stary jeszcze.
słuchaj. Zmieniałem położenie zapłonu i czuć było, że inne położenie zapłonu eliminowało szybką reakcje na gaz (tzw. silnik nie miał tego "jadu") ale nadal to samo jest z dzwonieniem - po prostu jest. Przestawiłem powrotem i nawet trochę w prawo oraz sprawdzałem kąt zapłonu lampą stroboskopową 3mm przez GMP dla pewności - jest na 3MM przed GMP. Jest wyśmienita reakcja na manetkę gazu oraz przyspieszenie ale dalej dzwoni. Jechałem do biedronki i jest wszytko cacy teoretycznie. Jeszcze niedawno takiego dzwonienia nie było
Sprawdzałem na innej świecy starej iskra F70 oraz na innym gaźniku - teraz mam gaźnik Dellorto SHA 14 12L, a wcześniej BING 10/14/107
Ewentualnie może dam dodatkową podkładkę nad świece lub zimniejsze szczelinę na świecy - jednakże stawiam na ten tłok coś :/ Mam w magazynie jeszcze nówkę z zapasów zmd tłok, więc zastanawiam się go wsadzić i sprawdzić - ale czy trza robić szlif przy nowym tłoku?
jak tak, to wole wsadzić zestaw 60ccm z cylindrem oraz tłokiem 40mm z piaggo lub będę jeździć - wleje pod świece mixola czy luxa, uszczelni coś ( +) i niech będzie tak jak jest, aż padnie i dopiero zmiana.
|
|
21-04-2020 22:13:21 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|