GB Street by DominiX :D
|
Autor |
Wiadomość |
DominiX
Zapalony mechanik :D
Liczba postów: 1,840
Imię: Dominik
Pojazd: Inny
|
GB Street by DominiX :D
Siemanko, ogólnie temat założony z nudów, że tak powiem, bo miałem go tu nie zakładać ale jakoś mnie naszło No więc tak: gb kupione w październiku od 1 właściciela z przebiegiem 2300 km, na zestawie 72cc, na którym było zrobione chyba 150km czy jakoś tak Wymieniłem mu dwie wsuwki w kostce od modułu bo miały ułamane środki i nie łączyły dobrze, potem przy 300km wymiana oleju i tak bezawaryjnie do grudnia, gdzie chyba 2 dni przed wigilią pękła mi linka sprzęgla, a w sklepie dostawa miała być po świętach, na szczęście urwał się tylko bolec w klamce przez co zrobiłem prowizorkę zakładając awaryjny bolec za 3zł xD Trzyma do dziś i nie wygląda jakby miał się urwać, ale mimo to chyba założę nową linkę Przebieg jak na razie to coś ponad 3,5k Wracałem nim po zakupie 45km i nawet mnie plecy nie bolały jak na pierwszą jazde i na dodatek tyle km tym motorkiem, w przeciwieństwie do junaka gdzie robiąc na kursie trasę 25-30 km odpadała mi dupa i nie mogłem się schylić bo bolały mnie plecy xD W planach to tak:
-Wymiana oleju za pare dni
-Przedłużki amorów, ale nie wiem czy jak kupię te z allegro to będzie widoczna różnica bo one są tylko 5cm
-Kolorowa postojówka - jeszcze nw jaki kolor ale pewnie czerwony :3
-Skrócenie tylnego nadkola zaraz pod rejestracją bo wygląda przez to jak jakiś skuter Chyba że utnę zaraz pod lampą i zrobi się ładny uchwyt na rejestrację i kierunki z kwasówki
-Zmiana zebatki zdawczej na 15/16z chociaż nw czy to nie za dużo jak na 72cc bo obecnie mam 13z i leci ok 80
-Przerobienie wydechu na basowy, czyli cały wybebeszony w środek ponawiercana rurka i wokoło wata szklana
-I to co chciałbym najbardziej czyli silnik 125cc, nie jakieś 110 tylko prawdziwe faktyczne 125 (no czy tam 124 :V) Prawdopodobnie taki: http://allegro.pl/silnik-125-junak-barto...79749.html
Pewnie o czymś zapomniałem ale jak coś to będę dopisywał.
A no i nie piszcie hejtów że chinol czy coś bo wasze zapierdziałe komarki lepsze nie są
I tak przy okazji to macie jeszcze jakieś pomysły jak można podnieść moc tego silnika ale na zestawie 72cc? Bo na razie na 125 brak funduszy
Teraz zdjęcia
Foto z powrotu do domu jak grzałem sie w samochodzie na postoju bo było cholernie zimno
W tym miejscu chciałbym pozdrowić użyszkodnika forum - Mr.Wueskowego Wie o co chodzi
Czekam na opinie
Jest:
Gb Street 09r.
Były:
Romet Komar 2351 Xr.
Romet Ogar 205 89r.
Kingway Łoś 08r.
Ogar 200 86r.
|
|
27-01-2016 20:41:09 |
|
|
Latos
Sezon trwa cały rok
Liczba postów: 2,004
Imię: Kacper
Pojazd: Inny
|
Odp: GB Street by DominiX :D
Fajny chinolek z silnikiem niestety wiele nie zrobisz, najtaniej bedzie zalozyc filtr powietrza najlepiej gabkowy albo nowyvuklad wydechowy z przelotem. Zebatka na przod max 15 jesli chcesz jezdzic sam, jak z kims to najlepiej 14. Ja mialem 16 to fajnie sie jezdzilo samemu i po plaskim terenie, a jak zawial wiatr, jechalem z kims albo goreczka mala to jechalem na trojce. Vmax przy 8 tys., predkosc przelotowa (65-70) przy 7 tys obr. ale to jednak za dlugie przelozenie bylo, juz wiele sie nie rozpedzilem, w razie co bez redukcji nie za bardzo szlo sie obejsc, ale na trase bylo spoko. Ogolnie tak: w trase 15, miasto-trasa 14, jak tylko do miasta to 13 polecam ten junak to ten chopperek? tez nim sie uczylem jezdzic, po godzinie jazdy mialem bol dupy taki ze jak wstalem z siedzenia to jeszcze bardziej dupa bolala, ale pozycja na nim byla swietna, bardzo wygodny i milo go wspominam
Zajrzyj do mojego zippa
Mój BikePics
|
|
27-01-2016 22:45:46 |
|
|
mr.Wueskowy
Motórzysta za dwa trzysta...
Liczba postów: 61
Imię: Filip
Pojazd: Romet Kadet
|
|
28-01-2016 02:43:41 |
|
3 użytkowników postawiło piwo mr.Wueskowy za ten post:3 użytkowników postawiło piwo mr.Wueskowy za ten post.
DominiX (03-06-2016), Latos (01-28-2016), Magister (02-29-2016)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|