Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Ogar 205] Problem z pierwszym biegiem
|
Autor |
Wiadomość |
maziak1970
Simsonowiec szukający Charta
Liczba postów: 340
Imię: Paweł
Pojazd: Romet Pony
|
RE: Problem z pierwszym biegiem
Najlepsze to są pełne syntetyki,a nie pół ... Olej do 2t castrol,motul,husqvarna,stihl,makita.Ja nie ruszam z docieraniem póki mi ojciec nie kupi któregoś z tych olejów,bo jestem pewny,że zajechałem tłok przez ten gó*niany orlenowski olej,bo jeździłem na początku spokojnie cylinder zostawiłem stary tylko tłok i pierscienie nowe to 300km docieranko,a teraz mam nowy cyl tłok i pierścienie to już nie ryzykuje.
Motorynka niby taka niewinna mała,ale jeśli z papierami to cenowo na równi z Chartem
Legenda głosi,że Romet jest bezawaryjny
Dezamet i powoli rozumiesz,że bez młota to nie robota
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-03-2014 01:31:43 przez maziak1970.)
|
|
01-03-2014 01:29:38 |
|
|
Damian4570
Zaawansowany hardware'owiec
Liczba postów: 1,305
Imię: Damian
Pojazd: Romet Kadet
|
|
01-03-2014 16:27:14 |
|
|
Damian4570
Zaawansowany hardware'owiec
Liczba postów: 1,305
Imię: Damian
Pojazd: Romet Kadet
|
|
03-03-2014 17:41:49 |
|
|
godzix
Praktykant
Liczba postów: 398
Imię: Łukasz
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Problem z pierwszym biegiem
Problem naprawiłem, mianowicie wymieniłem świece na F80, na niej iskra by zabiła , do tego zmniejszyłem mieszankę, wtedy wlałem o 70ml za dużo oleju , więc teraz wlałem 1l paliwa i chodzi jak żyleta. Odpaliłem sobie go przedchwilą po zmnieszaniu tego paliwa, chodził krzywo bo miał w wężyku paliwo z tym olejem, no a potem to przepalił, i takie obroty ma że hoho , wkręca się jak diabeł, a moc jeszcze większa . Dzisiaj sprawdzałem z tatą kompresję to jak zatkałem otwór to aż mi palec podniosło . Jeszcze tylko muszę jutro zobaczyć czy zalewa świece, i jak tak to reguluję gaźnik i będzie gitara. Za niedługo otworze nowy temat o malowaniu ogarka, Ogar będzie miał czarną ramę, zawieszenie przednie, błotniki, i do tego czerwony bak i pokrywy schowku. Gdzieś już taki widziałem i mi się taki spodobał. Zawieszenie już pomalowałem, bo zamówiłem sobie używane za 19zł i jest 5x lepsze od mojego starego. Lagi prościutkie, nic nie klepane, a moje to tylko się pożalić Dzięki za proponowanie pomysłow, dodam że na F80, bez pompowania paliwa, ogar odpalił na strzała
|
|
03-03-2014 20:51:51 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|