Mój "smok" Romet ogar 200
|
Autor |
Wiadomość |
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Mój "smok" Romet ogar 200
(04-04-2017 18:08:40)pajak napisał(a): Powinny wejść bez problemu, pewnie kupiłaś chinolki i stąd problem. Jeśli dobrze złożyłaś to lekko papierkiem ściernym je dopasuj np. 220. Co jakiś czas sprawdzaj abyś za mocno szczęk nie zjechała. Pozdrawiam
Broń boże ścierać okładziny!
Musisz zeszlifować powierzchnie styku z rozpierakiem, o tutaj:
Możesz tam śmiało zebrać z połowę tego co widać, aby szczęki finalnie weszły w bęben. Dopiero potem w razie słabego hamowania trzeba sprawdzić czy okładziny dotykają bębna całą powierzchnią. Wystarczy przejechać się kilka razy, zdjąć pokrywę i zobaczyć czy szczęki zaczynają się równo ścierać. U mnie stykały się z bębnem tylko na końcu co skutkowało słabym hamowaniem. Dopiero wówczas zeszlifowałem trochę końcówki okładzin dla wyrównania styku i teraz wszystko pasuje.
Choć z reguły wystarczy zeszlifować tylko to pierwsze, a okładziny powinny pasować
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
04-04-2017 20:47:06 |
|
|
Rometka32
Nowy
Liczba postów: 27
Imię: Kamila
|
|
|
04-04-2017 21:41:18 |
|
|
joozek
senior
Liczba postów: 2,409
Imię: Józek
Pojazd: Inny
|
Witaj Kamilo
Nie denerwuj się tak, niestety ale to Nasze forum czasem tak ma ... niektórzy piszą tylko, by cokolwiek napisać, a niektórzy z nic nie robienia - ot tak hej-tują
Po prostu, oddziel czasem plew od ziarna
Co do tych szczęk, Piotr Ci dobrze poradził, spiłuj po ok 2 mm powierzchnie przylegające do rozpieraka, tak aby szczęki weszły do piast, a następnie dotrzyj je hamując. Praca na 2 razy, ale hamowanie będzie na raz
Powodzenia w pracach.
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
|
|
04-04-2017 23:24:27 |
|
1 osoba postawiła piwo joozek za ten post:1 osoba postawiła piwo joozek za ten post.
Quake96 (04-04-2017)
|
Rometka32
Nowy
Liczba postów: 27
Imię: Kamila
|
|
|
05-05-2017 23:48:09 |