Prośba do forumowiczów z Włocławka
|
Autor |
Wiadomość |
Rafku
Drucidruci tu
Liczba postów: 1,821
Imię: Rafał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
Prośba do forumowiczów z Włocławka
Siemasz,
Kupiłem sobie kiedyś motorynkę, emocje wzięły górę, nie sprawdziłem ciągłości umów i teraz mam problem.
Spisałem umowę z panem X, od którego dostałem umowę spisaną z panem Y, brakuje mi jednak umowy między panem Y a panem z dowodu (o ile takich panów nie ma więcej...)
Kontaktowałem się z człowiekiem o takim samym nazwisku, jeden twierdzi, że miał motorynkę zgadzającą się z opisem mojej, jednak nie wiedzieć czemu nie chce ze mną spisać umowy
Spisałem pesel z dowodu rejestracyjnego, i internetowa szukajka powiedziała mi, że pan z dowodu urodził się z 1989 roku, trochę dziwne, bo ten dowód został wydany w roku 2003.
Jeżeli ktokolwiek mieszka z Was mieszka we Włocławku i chciałby mi pomóc, byłbym bardzo wdzięczny i oczywiście postaram się pomoc wynagrodzić.
Z góry dzięki!
Pony 50-M2 '82
Ogar 200 '88
50T1 '80
Komar 2351 '79
Mini ścigacz 50cc
Bemi Cross 110cc
Bashan ATV 150cc
|
|
09-03-2015 14:14:37 |
|
|
Rafku
Drucidruci tu
Liczba postów: 1,821
Imię: Rafał
|
RE: Prośba do forumowiczów z Włocławka
Kontakt z tym typkiem wyglądał tak, że jak pierwszy raz zadzwoniłem, przedstawiałem jak sprawa wygląda, on nagle z tekstem 'mam inny telefon, przepraszam', rozłączył się.
Dobijałem się cały tydzień, w końcu zadzwoniłem z innego numeru, odebrał od razu i powiedział, że nie będzie zajmować się głupotami, nie dając mi dojść do słowa...
Sęk w tym, że do tego Włocławka mam prawie 300km
Pony 50-M2 '82
Ogar 200 '88
50T1 '80
Komar 2351 '79
Mini ścigacz 50cc
Bemi Cross 110cc
Bashan ATV 150cc
|
|
09-03-2015 16:24:18 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Imię: Michał
|
(09-03-2015 14:14:37)Rafku napisał(a): Spisałem pesel z dowodu rejestracyjnego, i internetowa szukajka powiedziała mi, że pan z dowodu urodził się z 1989 roku, trochę dziwne, bo ten dowód został wydany w roku 2003.
Niezła szukajka. Ja na podstawie PESELU mógłbym określić nie tylko dzień, miesiąc i rok urodzenia, ale i płeć.
Rejestracja pojazdu na 14 latka to nic nadzwyczajnego.
Skoro już kontaktowałeś się z osobą z dowodu, i nie chce ona spisać sfałszowanej umowy- no to chyba musisz przyznać się przed samym sobą że kupiłeś motorynkę bez papierów.
A w czym miałaby pomóc osoba z Włocławka? Wpaść do gościa z kastetem i propozycją nie do odrzucenia?
|
|
09-03-2015 19:39:03 |
|
2 użytkowników postawiło piwo nie_mientki za ten post:2 użytkowników postawiło piwo nie_mientki za ten post.
Bartek (03-09-2015), Damian4570 (03-09-2015)
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
|
Wolałbym jeździć bez papierów i w razie wtopy kombinować "panie władzo, odnawiam zabytek i gaźnik reguluję, zlituj się pan, tylko kawałek się przejechałem do sprawdzenia, ja biedny student jestem, bądź pan człowiek".
A jakieś kombinowanie z innym dowodem czy coś-porażka.
Mówisz, że koleś ma inne imię a to samo nazwisko? Pewnie jakiś Janusz biznesu jak usłyszał że motorynka jest na jego nazwisko:
"tak tak, oczywiście moja, pamiętam ją, pół wsi na nią poderwałem w tym krowę i dwie kozy"
a jak się dowiedział że nie chodzi o oddanie tylko o umowę:
"panie, daj pan spokój to nie ja, nie mam czasu, nie orientuję się, zarobiony jestem".
|
|
09-03-2015 23:11:18 |
|
3 użytkowników postawiło piwo nie_mientki za ten post:3 użytkowników postawiło piwo nie_mientki za ten post.
Bartek (03-09-2015), Kanilox (03-09-2015), Malibu122 (03-09-2015)
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
|
Guzik i jakie widzisz wyjścia przy kontroli?
a)policjant pyta czyj to sprzęt, mówisz że nie Twój ale OC i wszystko gra. Zwykły krawężnik Cię puści, nadgorliwy zacznie drążyć temat czemu sprzęt stoi na jakiegoś słupa z drugiego końca polski. Zacznie drążyć temat=przerąbane.
b)przy ewentualnej kontroli mówisz że jeszcze nie zdążyłeś przerejestrować, ale jest Twój. Policjant patrzy się na datę na umowie, jeśli minęło więcej niż 30 dni-mandat, opisane tutaj:
http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthrea...#pid411652
|
|
10-03-2015 10:09:25 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|