Ocena wątku:
- 1 głosów - 5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Zawiasy "składakowe".
|
Autor |
Wiadomość |
Dawdzio
Hold my mustache!
Liczba postów: 2,605
Imię: Dawid
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Zawiasy "składakowe".
Z hulajnogą jest najmniejszy problem, bo mam trzy, z czego jedna nowa, a dwie używane, za małe (jedną kupiłem wiele lat temu za 30zł w komisie i od tego czasu leży nieużywana ) nie pamiętam tylko czy są stalowe, czy aluminiowe. Więc jak nie znajdę jej na złomie, to będę miał (wolę ze złomu, bo szkoda mi moich). Jedynym problemem jest to, że nie wiem, gdzie jest
|
|
04-09-2014 00:27:03 |
|
|
Dawdzio
Hold my mustache!
|
Mam już hulajnogę. A nawet dwie i pół
Jedna jest aluminiowa więc się nie przyda.
Zdobyłem też już jeden zawias. Wrażliwi niech zasłonią oczy jak będą patrzeć
No żeby przecinać tak, żeby coś zabrać (np. support) to jeszcze jakoś zrozumiem, ale to :
Rower na szczęście nie był w najlepszym stanie, ale szkoda go. To jednak Romet.
Kierownica od hulajnogi rzeczywiście będzie za wąska. Poluję na jakąś rurę o odpowiedniej średnicy. Dzyndzle blokujące rurki w kierownicy są tylko wkładane więc łatwo będzie można je przełożyć do rury po wywierceniu dziurek.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-10-2014 20:13:40 przez Dawdzio.)
|
|
21-10-2014 20:09:54 |
|
|
Dawdzio
Hold my mustache!
|
Nie, nie. Wszystko żyje, ale na razie jest w śpiączce, bo od ostatniej wiadomości nic nowego nie znalazłem. Mam już górala na dawcę organów (kości ), parę hulajnóg i tą jedną, jedyną ramę na zawias. Tak więc robota stoi. Ale na pewno nie odpuszczę sobie tego projektu, bo się boję gniewu ArcziManYea Brakuje mi tylko rurki z której mógłbym zrobić kierownicę, dwóch zawiasów (albo jednego, bo mogę wykorzystać ten co jest przy hulajnodze chociaż wolałbym, żeby wszystkie były składakowe, bo są mocniejsze, a jednak konstrukcja moje 80kg musi wytrzymać, a przynajmniej miło by było, gdyby tak było ) i paru drobiazgów, których na pewno mi braknie
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-12-2014 18:47:41 przez Dawdzio.)
|
|
05-12-2014 18:44:26 |
|
|
Dawdzio
Hold my mustache!
|