Jak zarobić?
|
Autor |
Wiadomość |
plusminus
Technik
Liczba postów: 1,003
Imię: Iwo
Pojazd: Inny
|
RE: Jak zarobić?
"Co to jest takie niebieskie pod siedzeniem????
To coś to jest turbina Mixolu, nie grzeb tam bo Ci łapy urwie."
Moje BP
|
|
06-12-2014 00:09:27 |
|
4 użytkowników postawiło piwo plusminus za ten post:4 użytkowników postawiło piwo plusminus za ten post.
Grelus23 (12-06-2014), kubu355 (12-06-2014), mikolaj.lukasik (12-07-2014), szczupak54 (12-06-2014)
|
Dolan
Nowy
Liczba postów: 67
Imię: Artur
Pojazd: Romet Pony
|
(06-12-2014 00:19:48)Damian4570 napisał(a): Jak masz pojęcie i doświadczenie (w co wątpię) kup stacje do lutowania BGA/SMD (polecam IR6000) - zabierz się za wymianę układów graficznych. Uwierz mi, kasa pewna (elektronika zawsze zejdzie). Załóż jednoosobową firmę i jedziesz z biznesem Oczywiście bez doświadczenia nic nie zdziałasz i odpowiedniej wiedzy Na a do tego trzeba "trochę" na początku zainwestować, bo sama stacja to nie wszystko, musisz dokupić materiały (np: potrzebny układ BGA) no i wydawać pieniądze z głową. Pomijam poboczne koszta (np: izopropanol do czyszczenia, dodatkowa stacja lutownicza i tysiąc innych pierdół potrzebnych do wymiany)
Propozycja fajna, ale nie ten wiek na założenie takiej działalności. Takie rzeczy to już robiłem. Tyle, że używałem zmywacza do paznokci (do zmycia pasty termo i oczyszczenia procesora i układu) i świeczki. Laptopy działają do tej pory I to był bardziej rebaling, a nie wymiana BGA.
Ze zbieraniem aluminium i innego złomu to nie ma gdzie. Tu gdzie mieszkam to wieś większość osób pracuje w mieście, ogólnie zadupie. Z rolnikiem to też nie ma komu, bo tylko 2 osoby mają małe gospodarstwa.
Wszystkie niepotrzebne graty co mam już sprzedałem, kasa poszła na nowy komputer
Korepetycje też raczej nie.
Co umiem robić... potrafię naprawić sprzęt elektroniczny komputer / laptop, z telefonami nie miałem jeszcze do czynienia, ale pewnie podobne, ściąć trawę, przynieść to i tamto takie podstawowe rzeczy które robi się na swoim podwórku.
Myślałem nad nauką języka html i podobnych żeby robić strony internetowe. Opłacało by się takie coś?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-12-2014 00:38:30 przez Dolan.)
|
|
06-12-2014 00:36:54 |
|
|
Damian4570
Zaawansowany hardware'owiec
Liczba postów: 1,305
Imię: Damian
Pojazd: Romet Kadet
|
|
06-12-2014 00:45:33 |
|
|
Damian4570
Zaawansowany hardware'owiec
Liczba postów: 1,305
Imię: Damian
Pojazd: Romet Kadet
|
|
06-12-2014 01:02:24 |
|
|
lincoln_88
Uczeń
Liczba postów: 258
Imię: Michał
Pojazd: Romet Ogar 205
|
Jak możesz zainwestować to polecam na allegro bawić się z Ipodami nano 4g i 5g. To nie są tanie zabawki, a na to jest popyt. Ja np. kupiłem 3 Ipody 4g, z których złożyłem 2. 1 pokrył koszty inwestycji, a drugi to sam zysk. Tam pierdoły padają-gniazdo siada, nie łączy zawsze monitor itd. Ja tak się bawię. Nie, że ciągle, ale jak te 50-100zł raz na tydzień wpadnie za 3h posiedzenia z lutownicą przy biurku to nawet nieźle to idzie. Tylko też trzeba uważać, bo można za 30 zł kupić coś, czego naprawa wyjdzie 20 zł, a można kupić coś za 70, czego nie da się naprawić. Swoją drogą jak się wkręcisz i ogarniesz to urządzenie (nie mówię, że układy w środku), ale chociażby samą trudną sztukę rozebrania tego cholerstwa, nic nie psując po drodze to już jest sukces. Możesz też kupić np. jakiś nowszy uszkodzony telefon, naprawić i sprzedać, bo na uszkodzone mało osób patrzy, a co więcej taniej kupisz na "kup teraz" niż na aukcjach. No ale telefonami się ja nie bawię akurat, bo tu trzeba wiedzieć nieco więcej no i nie ma jak w Ipodzie, że coś pasuje z jednego do drugiego. Sam fakt, że jest ogromny wybór modeli zmniejsza Twoje szanse tutaj. No ale to tylko moje sugestie. Drobna elektronika i coś czego jest mało, bo rzeczy typu wzmacniacze itp. to nie każdy to kupi, bo nie ma gdzie tego trzymać, a do słuchania muzyki obecnie właśnie są słuchawki i MP3/MP4. Ja np kupiłem wzmacniacz z dużymi kolumnami (oddzielnie) i chcę teraz to sprzedać to pół roku nie mogę sprzedać, nawet za mniej niż mnie wyszły (Technics+Wzmacniacz Dual) za 200 zł i nie ma zainteresowania...
|
|
06-12-2014 02:05:32 |
|
1 osoba postawiła piwo lincoln_88 za ten post:1 osoba postawiła piwo lincoln_88 za ten post.
Damian4570 (12-06-2014)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|