Ocena wątku:
- 1 głosów - 5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Jubilat 2 ' 86
|
Autor |
Wiadomość |
wnusiu94
Moderator Działu Rowerowego
Liczba postów: 3,184
Imię: Adam
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Romet Jubilat 2 ' 86
(10-07-2013 22:13:40)alagor napisał(a): wnusiu- w świat Rometów dopiero wkroczyłem więc proszę o wyrozumiałość ,ale każdy wie, że Orion ma duże koła, a Wigry malutkie, więc, aby przejechać 35km trzeba się nakręcić.
Nie każdy rower, który ma duże koła jest kolarzówką. Wigry jest nieporównywalnie lepsze w moim mieście od Oriona - zwinniejsze, na wiadukty się wjeżdża o wiele szybciej i nawet nie trzeba z niego zsiadać. Ponadto praktycznie wszyscy bez wyjątku się za składakiem oglądają, ale to chyba ze względu na to, że kawał chłopa za mnie, a Wigry takie malusieńkie. No ale Orion to jednak ogromna maszyna, długi jak tankowiec ... uwielbiam go.
Legenda nie umiera nigdy. | Różowy Składak - Zapraszam!
|
|
10-07-2013 22:18:23 |
|
|
alagor
Uczeń
Liczba postów: 157
Imię: Kacper
Pojazd: Inny
|
(10-07-2013 22:18:23)wnusiu94 napisał(a): (10-07-2013 22:13:40)alagor napisał(a): wnusiu- w świat Rometów dopiero wkroczyłem więc proszę o wyrozumiałość ,ale każdy wie, że Orion ma duże koła, a Wigry malutkie, więc, aby przejechać 35km trzeba się nakręcić.
Nie każdy rower, który ma duże koła jest kolarzówką. Wigry jest nieporównywalnie lepsze w moim mieście od Oriona - zwinniejsze, na wiadukty się wjeżdża o wiele szybciej i nawet nie trzeba z niego zsiadać. Ponadto praktycznie wszyscy bez wyjątku się za składakiem oglądają, ale to chyba ze względu na to, że kawał chłopa za mnie, a Wigry takie malusieńkie. No ale Orion to jednak ogromna maszyna, długi jak tankowiec ... uwielbiam go.
I tak trzymajmy i się nie kłóćmy
Romet Wigry 3 84'
FSM Flaming 2 87'
Romet Jubilat 2 87'
|
|
10-07-2013 22:23:05 |
|
|
Wojski
Nie wiem co tu napisać
Liczba postów: 437
Imię: Wojtek
Pojazd: Inny Romet
|
Romet Wigry 3 84'
Romet Wigry 3 82'
Romet Wigry 3 82'
Romet Wigry 3 85'
Romet Universal 81' (Wigry 5)
Romet GIL 81 Romet Wigry 3 84' Romet Wigry 3 89' Romet Universal-Flaming 98'(?)
|
|
15-07-2013 22:00:51 |
|
|
BITER
Praktykant
Liczba postów: 377
Imię: Maciek
Pojazd: Inny Romet
|
Jakoś w Jubilatach nie przemawiają do mnie zwykłe cienkie szosówki. Ale myślę że to tylko Kwestia gustu, przyzwyczajenia i techniki jazdy.
Ale powiem wam że nawet jak nim nie jeżdżę to go sobie z nudów umyję wodą z płynem do mycia naczyń, przetrę suchą ściereczką, wypryskam opony specjalnym czernidłem i wygląda jak te igiełki co na zlotach stoją.
A poza tym miałem czymś wam się pochwalić i na śmierć zapomniałem.
Otóż znalazłem wolną chwilę i postanowiłem naprawić sobie górala którym śmigam sobie na złom i ewentualnie gdzieś po błocie. Szukałem pudełka z łatkami i znalazłem identyczny bajer jak ten : http://archiwumallegro.pl/stara_narzedzi...72770.html . Czuję że to taka wisienka na Jubilacikowy torcik razem z naklejkami dorzuconymi od Wojskiego, szczególnie że mam do niej klucze
Co o tym sądzicie ? - Muszę tylko jeden pasek nowy dać bo stary pękł.
Romet Jubilat2 '86
Romet Pelikan '79
Romet Salto '87
Opel Corsa B 1.5 TD ISUZU 1995[/color]
Romet Wigry Kowalewo '97
|
|
16-07-2013 00:42:38 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|