Ocena wątku:
- 1 głosów - 5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Jubilat 2 ' 86
|
Autor |
Wiadomość |
BITER
Praktykant
Liczba postów: 377
Imię: Maciek
Pojazd: Inny Romet
|
Romet Jubilat 2 ' 86
Chciałbym zaprezentować wam mojego Rometa Jubilata 2 z 1986 roku.
Wszystko zaczęło się w tamtym roku. Byłem z mamą w Tesco na zakupach. Nagle zadzwonił telefon: Tata powiedział mi że w budce niedaleko mojego domu w skupie złomu leży ciemnozielony Romet Jubilat. Powiedziałem mamie że kończymy zakupy i jedziemy do domu bo chcę go mieć :> . Czym prędzej przyjechaliśmy do domu, wsiadłem na wówczas działającego Pelikana i popędziłem do skupu. W skupie ojciec zapłacił za niego 7 zł !!! I zabrałem go do domu. Przez dłuższy czas stał pod Tują w oczekiwaniu na zdatne ogumienie. Czekał chyba z miesiąc ale się opłacało. Terenowe gumy pachnące nowością zostały założone na obręcze. Jeździłem na nim dość długo bo jeszcze chyba pierwszy tydzień grudnia na nim śmigałem. Potem się zepsuł i wyniosłem go do piwnicy. Naprawiłem go na wiosnę. Jeździłem nim do kościoła bo było bierzmowanie a nie chciało mi się chodzić xd . Wszystko było okej, dopóki nie pojechałem nim po pamiątki z bierzmowania. Wyjeżdżając z kościoła wcisnąłem za mocno hamulec i rama pękła.... Kolejny miesiąc rower stał pod Tują. http://speedy.sh/ukPsp/Romet-Jubilat-przed-remontem.jpg Wkońcu zalogowałem się tutaj- na forum Chłopcy Rometowcy. Teraz wiem, że był to dobry wybór. Wojski wystawił ogłoszenie o sprzedaży ramy 20 zł i ten sam rocznik Dziś go złożyłem- Prawdziwa Perła !!!
http://speedy.sh/Qt6JZ/Jubi-Perelka.jpg
http://speedy.sh/yPm25/Perelka-2.jpg
Wyczyściłem go Cilit Bang'iem i jakimś odtłuszczaczem także piasty też błyszczą, do tego wypastowałem gumy i jest okej.
Sorry za słabą jakość fotek, ale oceńcie sami, tylko szczerze
Romet Jubilat2 '86
Romet Pelikan '79
Romet Salto '87
Opel Corsa B 1.5 TD ISUZU 1995[/color]
Romet Wigry Kowalewo '97
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-07-2013 21:26:05 przez BITER.)
|
|
02-07-2013 21:24:35 |
|
|
BITER
Praktykant
|
RE: Romet Jubilat 2 ' 86
Romet Jubilat2 '86
Romet Pelikan '79
Romet Salto '87
Romet Wigry Kowalewo '97
|
|
03-07-2013 09:08:28 |
|
|
BITER
Praktykant
|
RE: Romet Jubilat 2 ' 86
Może trochę i za mały . Mam 182 cm wzrostu ale kolanami o kierownicę o dziwo jeszcze nie biję . Poza tym: jak mam łańcuch dobrze napięty to jadę nim szybciej niż jubilatem . Raz na jakiś czas można sobie takim wyskoczyć gdzieś. Testowany był już w tamtym roku, bo miałem do dziewczyny 15 km także z powodzeniem bez postoju dojeżdżałem, a jak coś się zepsuło to po prostu brałem go na plecy i szedłem do domu bo jest strasznie lekki.
Dziś za to jadę pierwszą większą trasę Jubilatem. ( nad jezioro WIGRY ) Jakieś 12 km w jedną stronę. Zobaczymy co się zepsuje. Ja na wszelki wypadek biorę ze 2 łożyska, 2 łańcuchy bo takowe posiadam, 2 pompki (przód wentyl rowerowy, tył wentyl samochodowy) + jeszcze kilka kluczy wielofunkcyjnych produkcji Rometa itp, chociaż mam nadzieję że nie będę musiał ich używać.
Przy okazji strzelę parę nowych fotek z Jubiego i jak wrócę to dodam. Dziwi mnie tylko słaba jakość zdjęć, ponieważ robiłem je aparatem 5.0 mpix z autofocusem. Ale trudno- wyjdą- fajnie, nie wyjdą-trudno. Z Wigier i tak zrobię zdjęcie.
Romet Jubilat2 '86
Romet Pelikan '79
Romet Salto '87
Romet Wigry Kowalewo '97
|
|
04-07-2013 06:26:44 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|