Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Ogar 205] 205-tka nie pali
|
Autor |
Wiadomość |
kondzio310
Kondziu
Liczba postów: 810
Imię: Konrad
Pojazd: Inny
|
205-tka nie pali
No problem jak w temacie, no nie wiem co mu jest, no ale iskra potężna filetowa, zapłon ustawiony, a on nie pali, była taka sytuacja że odpalił jak miałem gaz przekręcony ale tak się słabo wkręcał, no i w jego głosie było słychać muła, ale już mu sie odechciało palić,
Platynki mamy nowe, kondensatory sprawdzałem 3 różne w tym jeden nowy, cewka w/n w porządku, fajka, kabel W/n wymieniony, sprawdzany i jest ok.
Gaźnik ,wyczyszczony, regulacja przeprowadzona, iglica na środkowym położeniu, dysze zmieniałem tamtą tu a tamtą tam , no ale nie pomogło chociaż bez przekręcaniu gazu odpalił za pierwszym kopnięciem, ale pochodził max 2 sekundy, no i zgasł, no i pochodził tak nie pewnie ,
Przejrzałem forum, F.A.Q no i pomocy dla mnie nie znalazłem,
jak macie jakieś KONKRETNE pomysły, to zapraszam
|
|
12-06-2013 21:34:22 |
|
|
kondzio310
Kondziu
|
RE: 205-tka nie pali
(12-06-2013 21:38:54)digiart15 napisał(a): Sprawdź czy nie masz zapłonu wyłączonego .
Iskra jest a jest zapłon wyłączony ??
NIe wiem czy wiesz ale w ogara 205 tych nowszych żeby zgasić motor trzeba przesunąć stacyjkę w prawo a po puszczeniu sama powraca bo jest na sprężyńce, więc musiała by się zaciąć.
Po za tym próbowałem nawet odłańczająć kable od silnika odpalać, no ale to samoo, jedynie pyrtnie pare razy,
Licze na konkretne odpowiedzi,
|
|
12-06-2013 21:59:31 |
|
|
kondzio310
Kondziu
|
więc troche się pobawiłem, rozpylacz ustawiłem tak jak powinien być, no i zapłon ustawiłem no i odpalam no i nadal nie ma siły się wkrecać, jest lepiej ale i tak nie ma tej siły się wkręcać, ale trzymam go na gazie i zgasł, to kopie odpalił dałem gazu, a tu buch jak by z wiatrówki strzelił, kopie pyrka, patrze na simmering, a środeg simeringu az wywineło w strone magneta razem ze sprężynka , no ale miałem zapas, to załozyłem inny, no i odpaliłem no i przejechać się chciałem, no to rura no i jakoś jechać idzie no ale siły to nie ma, praktycznie nie przyspiesza, a skład mieszanki czym uboższy tym jeszcze gorzej ,
|
|
17-06-2013 23:54:41 |
|
|
Piotrek175
Nowy
Liczba postów: 81
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 205
|
Zmień świecę haha
--------------
A tak na serio:
A paliwo jest w rurce? Jak nie ma lub mało to przeczyść kranik. Próbowałeś z pychu?
Piszę poprawnie po polsku
|
|
18-06-2013 00:06:13 |
|
|
Piotrek175
Nowy
Liczba postów: 81
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 205
|
Napisałem przecież "Jak nie ma lub mało". Mój też nie miał mocy i okazało się że to wina kranika, bo nie dostawał dużo paliwa... Sprawdzałeś to chociaż?
Piszę poprawnie po polsku
|
|
18-06-2013 21:28:36 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|