Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Chart nie ma światła przedniego
|
Autor |
Wiadomość |
dave123q
Dejwu
Liczba postów: 287
Imię: Dawid
Pojazd: Inny
|
Chart nie ma światła przedniego
Witam, mam problem ze światłem przednim w charcie, jak pewnie się domyślacie nie świeci .Sprawdziłem cewkę świetlną działa, masowałem ze sobą przewody ze stacyjki 16:56 wg. schematu, nie działa, podłączyłem samą masę światła do ramy, nie działa. Żarówka jest nowa, sprawdzana,podejrzewam włącznik, ale kiedy masuje kable ze sobą na nim to światło też nie działa, jakie mogą być przyczyny.Pytanie kieruję szczególnie do osób które mają charta, lub które taki problem rozwiązały.
"Booo jazda na Etezecie jest najlepszą jazdą na świecie, a jazda na komarzeeeee powoduje inflację marzeń, łooooo"
|
|
16-12-2012 19:22:48 |
|
|
dave123q
Dejwu
Liczba postów: 287
Imię: Dawid
Pojazd: Inny
|
RE: Chart nie ma światła przedniego
No dobra, wiem, że włącznik mam zepsuty, zastosuję jakiś najtańszy wył-wł i to mi wystarczy, zmasowałem przewody lecz światła nadal nie działały, ale zauważyłem, że jak się odkręci górny korpus lewej manetki to światła są a jeśli się przykręci nie ma odkryłem równie zaskakującą rzecz, że kiedy śrubka jest przykręcona do dolnej części, świateł nie ma, kiedy tylko przyłożę do siebie obydwa korpusy światła są, o co może chodzić? Czyżby śrubka była zwarcioróbem?
"Booo jazda na Etezecie jest najlepszą jazdą na świecie, a jazda na komarzeeeee powoduje inflację marzeń, łooooo"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-12-2012 00:04:10 przez dave123q.)
|
|
17-12-2012 00:03:40 |
|
|
dragon
Dragon
Liczba postów: 246
Imię: Mirek
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Chart nie ma światła przedniego
chwila zanim cokolwiek będziesz rozbierał - jaką masz żarówkę , przy zakładaniu dotykałeś szkła paluchami ? jeśli tak to przemyj szkło żarówki w benzynie , ropie , czy rozpuszczalniku i zakładaj trzymając przez szmatke
(17-12-2012 00:03:40)dave123q napisał(a): No dobra, wiem, że włącznik mam zepsuty, zastosuję jakiś najtańszy wył-wł i to mi wystarczy, zmasowałem przewody lecz światła nadal nie działały, ale zauważyłem, że jak się odkręci górny korpus lewej manetki to światła są a jeśli się przykręci nie ma odkryłem równie zaskakującą rzecz, że kiedy śrubka jest przykręcona do dolnej części, świateł nie ma, kiedy tylko przyłożę do siebie obydwa korpusy światła są, o co może chodzić? Czyżby śrubka była zwarcioróbem?
w sumie na to wygląda że śrubkami stykasz jakieś kable bądź na odwrót
Na czas - Na miejsce - Na pewno - ogarem
512236031
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-12-2012 01:07:39 przez dragon.)
|
|
17-12-2012 01:04:52 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|