| 

| 

Romet Chart 211 Błażeja

| 

| Autor | 
			Wiadomość | 

seba_1239 

Romet Ogar 205 

Liczba postów: 149 
Imię: Sebastian 
Pojazd: Romet Ogar 205 

| 

| 

| 10-08-2012 00:02:50 | 

| 

| 

Błażej 

Zawodowiec 

Liczba postów: 2,532 
Imię: Błażej  
Pojazd: Inny 

| 

RE: Romet Chart 211 Elektronik Błażeja- budowa 

Chciałem wyczyścić ten silnik na plombach... Pierwsze co to myślę zobaczę w jakim stanie jest cylinder, głowica i tłok. Silnik ma prawdziwy przebieg 22800 km    tak dwadzieścia dwa tysiące osiemset kilometrów. Cylinder ideał. Zadnej ryski, próg z jednej strony lekko wyczuwalny. Myślę, jest ok. Wlewam benzyny na tłok. Stoi minutę i kapie z kanału wydechowego. Lipa myślę, przyglądam się w kanał i widzę jakieś drobne wgniotki a pierścień dolny obracając magnetem się rusza. Rozpinam plombę i ściągam gar. Oto co widzę... 

Wkładam do niego swój silnik.  
Remontowany w roku 2001. Posiada nowe: wał, łożyska, simmeringi, kosz sprzęgłowy od silnika 70ccm z małą zębatką. Nowy wkład sprzęgła i nowy wałek krzywkowy z wodzikiem i wszystkie wałki, tryby. Ogólnie cała nowa skrzynia. Stary jest wałek kopniaka i kosa, ale są w stanie idealnym. Oczywiście nowe uszczelki i inne 

Cylinder po szlifie na tłoku R2 39 mm ZMD cylinder i ZMD tłok oraz ZMD pierścienie, uzywana głowica 

Nie będzie miał plomb, ale trudno, przynajmniej będzie idealny i niezawodny, po remoncie.

|  

| 

| 11-08-2012 00:07:32 | 

| 

| 

Użytkownicy przeglądający ten wątek:     1 gości

| 

|