| 

| 

Ubezpieczenie motoru od kradzieży

| 

| Autor | 
			Wiadomość | 

Semmao 

Podszeptywacz 

Liczba postów: 4,470 
Imię: Tom 
Pojazd: Romet Ogar 200 

| 

Ubezpieczenie motoru od kradzieży 

Witam, 
czy ktoś z Was ubezpieczał swoją maszynę od kradzieży ? Ile takie coś kosztuje, gdzie można się ubezpieczyć ?

Ostatnio za dużo słyszę kradzieżach komarków i innych motorków, a z deka nie mógłbym sobie pozwolić na taką stratę ot tak. :/ wolałbym płacić ubezpieczenie i w razie straty dostać pieniążki...    wiadomo, motorka to nie zwróci, ale zawsze coś zostanie.

Dajcie znać.

Quake96 - 18-06-2013 22:49 -Cóż chciałeś Rometa to musisz się liczyć z wydatkami  

kamil97 - 22-10-2014 10:02 -Ano ,,Chciales rysia, musisz się liczyć z wydatkami"   

jurek_j - 25-04-2016 19:28 -chciałeś rometa, musisz się liczyć z problemami

|  

| 

| 02-07-2012 15:41:32 | 

| 

| 

LukaszzT1 

Komarzysta :F 

Liczba postów: 2,082 
Imię: Łukasz 
Pojazd: Inny 

| 

RE: Ubezpieczenie motoru od kradzieży 

(02-07-2012 23:09:07)LukaszzT1 napisał(a):  ale wy macie problemy,wstaw go do domu obok łózka i wtedy nikt ci go nie weż weźmie 
No fajnie masz, pewnie srasz z kasą i masz wyrąbane jak Ci 500zł nagle spadnie w błoto pewnie się nie schylasz... jak nie masz lepszych pomysłów to lepiej się powstrzymaj od komentarza... 
[/quote]

no  z tym sie nie zgodze bo akurat bogaty nie jestem,ale jedyne co mnie zastanawia to po ch*j komu krasć rometa?? mój kiedys stał 2 dni pod gołym niebem bo nie było miejsca w garazu i nikt go nie wzioł,a jesli mieszkasz w bloku to trudno bedzie go zabezpieczyc bo jesli w domu to bedzie łatwiej,jak bys miał tak jak ja mam garaz wbudowany w domu wiec nie boje sie ze ktos ukradnie mi rometa ale jak w bloku to trochu gorzej bo tam sie kreci duzo osób ale i tak znam takiego starszego pana który trzyma ogara 205 w idealnym stanie w taki miejscu ze ide zaraz i biere ogara  i nitk o tym nie wie,  bo trzyma go w garazu bez drzwi a mieszka w bloku

Romet 50-T1 1980r(Sprzedany) 
Romet 50-T1 1981r (Sprzedany) 
Romet ogar 200 1988r(Sprzedany) 
Cezet 175 487.0 1988r(Sprzedana) 
Simson Sr50 1987r 
Polonez Caro Plus 1.6 Gli 1997r

|  

| 

| 03-07-2012 10:05:54 | 

| 

| 

Semmao 

Podszeptywacz 

Liczba postów: 4,470 
Imię: Tom 
Pojazd: Romet Ogar 200 

| 

RE: Ubezpieczenie motoru od kradzieży 

(03-07-2012 08:10:48)wojtekr35 napisał(a):  Jak masz ubezpieczony od włamania/kradzieży czy jakoś tak garaż, lub dom/mieszkanie, a garaż według twojej umowy (każdy może mieć inaczej) też się zalicza do tego ubezpieczenia to w razie kradzieży z niego będziesz miał odszkodowanie. Mi skradli z piwnicy rower, myślałem, że nic nie będę miał, ale wyszło na to, że mieszkanie jest ubezpieczone, a piwnica należy do mieszkania. 
Kurka właśnie o to chodzi, że chyba w ubezpieczenie garażu nie wchodzą pojazdy motorowe :/ także nie wiem po co mi ubezpieczenie, jak szpadel ukradną to płakać nie będę...
  (03-07-2012 10:05:54)LukaszzT1 napisał(a):  no  z tym sie nie zgodze bo akurat bogaty nie jestem,ale jedyne co mnie zastanawia to po ch*j komu krasć rometa?? 
Ja też sie zastanawiam, ale jednak je kradną :/ nie wiem czy na złom, czy sprzedają na wieś dla dzieciaków do zażynania czy na złom :/  Dlatego poprostu zacząłem się bać. Bramę od garażu mam dobrą, ale wiadomo, jak sie znajdzie jaki kozak to wszystko rozwali...

Quake96 - 18-06-2013 22:49 -Cóż chciałeś Rometa to musisz się liczyć z wydatkami  

kamil97 - 22-10-2014 10:02 -Ano ,,Chciales rysia, musisz się liczyć z wydatkami"   

jurek_j - 25-04-2016 19:28 -chciałeś rometa, musisz się liczyć z problemami

|  

| 

| 03-07-2012 11:29:40 | 

| 

| 

Użytkownicy przeglądający ten wątek:     

| 

|