| 

| 
					MotÓr four by byku - czyli SIMSON S51 ENDURO
				 |  
			| Autor | Wiadomość |  

| bykuu   Technik

Liczba postów: 630
 Imię: Mateusz
 Pojazd: Inny

| 
			| RE: MotÓr four by byku - czyli SIMSON S51 ENDURO 
 mam do sprzedania dużo części do ROMET'a i SIMSON'a oraz wiele innych różnych rzeczy, wejdź na mój profil i sprawdź. : p

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-04-2012 22:00:26 przez bykuu.)
 |  |  
	| 22-04-2012 22:00:14 |  |  

| ![[+]](images/Corporate/collapse_collapsed.gif)  
 |  

| | rav |   Rebeliant

Liczba postów: 57
 Imię: Rafał

| 

przerobienie na 70cm3 doda mu mocy, ale raczej nie da ci tyle km/h, przełożenie zostanie to samo(no chyba że zmienisz zębatki), a obroty na 70cm3 mogą wzrosnąć ale nie muszą, także 70cm3 na pewno będzie bardziej zrywny, ale v-max raczej pozostanie taki sam, ewentualnie po przerobieniu na 70cm3, zmień zębatki to uzyskasz te parę km/h, ale 100 to chyba z górki, bo na prostej raczej nie da rady, bo za duży jesteś   
mimo wszystko powodzenia w pracach życzę    |  |  
	| 24-04-2012 23:29:35 |  |  

|  

| bykuu   Technik

Liczba postów: 630
 Imię: Mateusz

| 

tak wiem v-max raczej się nie zmieni, chociaż myślę że właśnie do tej 100 dobiję z górki.  
i mi właśnie chodzi tylko o zrywność, bo prędkość mi wystarczy taka jaką mam. ściga z niego nie zrobię. 
po przeróbce go na 70cm3 zbieram na A1 i jak zdam to wtedy pomyślę nad czymś mocniejszym.   
także myślę że jak dobrze pójdzie to w następnym sezonie obydwaj śmigamy na 125cm3. : p 
zębatki to już mam największe chyba. przód 18z (większych nie widziałem) tył 34z (innych chyba nie produkują, bo wszystkie takie są, jedynie SR50 mają 31z z tyłu). 
także jedynie co chcę teraz od simka to uzyskać większą moc. bo czasem trzeba bardziej doje*bać manetkę do końca żeby wziąć kogoś na przyspieszeniu, a nie dopiero na większym dystansie dzięki v-max'owi. ; ) 
no i dzięki, mam nadzieję że fundusze na te prace nadejdą szybko. ; d
			mam do sprzedania dużo części do ROMET'a i SIMSON'a oraz wiele innych różnych rzeczy, wejdź na mój profil i sprawdź. : p
 |  |  
	| 25-04-2012 00:12:29 |  |  

|  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

| 

|